11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü

11 Ekim kız çocuklarına karşı ayrımcılığın önlenmesi amacıyla "Dünya Kız Çocukları" günü olarak kabul ediliyor. İstanbul Dayanışma Platformu, Türkiye'deki kız çocuklarının eğitimine düşük katılımına dikkat çekti, erken yaşta evliliklerin önüne geçilmesi için mücadele çağrısı yaptı.

Abone ol

11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü... Kız çocuklarına karşı ayrımcılığın önlenmesi amacıyla bugün Birleşmiş Milletlere üye ülkeler tarafından 2012 yılından bu yana farkındalık günü olarak nitelendirililiyor.

İstanbul'da Türkiye'deki kız çocuklarının sorunlarına dikkat çeken bir panelde çarpıcı bilgiler kamuoyuyla paylaşıldı. İstanbul Dayanışma Platformu'nun açıkladğı istatistiklere göre son 10 yılda ülkemizde 482 bin kız çocuğu zorla evlendirildi.

Açılış konuşmasını yapan İstanbul Dayanışma Platformu Başkanı Önay Alpago yaptı.

Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Şule Perinçek ise "İlk önce kız çocukları için çözüm üretilmeli o sorunları çözmede birlik olunmalı" dedi.

Tarihçi Mustafa Solak, eğitime dikkat çekti, son yapılan değişiklikle kadının köle olarak nitelendirilidiğini hatırlattı.

Panele katılan isimlerden biri de sunucu sunucu Gülgün Feyman'dı.

Panelde kız çocuklarının eğitimine vurgu yapıldı. Eğitimde, sağlıkta, siyasette kısacası toplumun her alanında kadının ve kız çocuklarının eşit yer alması, çocuk istismarın önlenmesi için mücadele çağrısı yapıldı.

HABER-KAMERA: BÜLENT ÜNAL

ulusal.com.tr

Cumhuriyetçi Hekimler'den çağrı: Sağlıkçıların sorunlarını ertelemeyin Gündem Facebook ve Instagram'a girilemiyor (11 Ekim Çarşamba Facebook ve Instagram çöktü mü) Gündem Kadın dağcı Uludağ'dan Alpler'e uzandı Gündem Çavuşoğlu Tillerson ile telefonda görüştü Gündem