Davutoğlu’ndan ABD ile ilgili açıklama

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Suriye ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. Kıbrıs dönüşü uçakta gazetecilere konuşan Davutoğlu, "Biz Amerikan Hükümeti'ne iki senedir söylüyoruz, Suriye'de Özgür Suriye Ordusu'nu silahlandıralım, uçuşa yasak bölge ilan edelim diye, şimdi çok karşımızda çok mahçuplar" dedi.

Abone ol

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Suriye'de IŞİD'i durdurmanın yolunun, bir başka terör örgütü olan Özgür Suriye Ordusu'nu silahlandırmaktan geçtiğini savundu.

Davutoğlu, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ziyareti dönüşü uçakta gazetecilere konuştu.Milliyet Gazetesi'nin haberine göre Davutoğlu, uçuşa yasak bölge ve ÖSO'nun silahlandırılması konusunu iki yıldır Amerikan Hükümeti'ne söylediklerini, şimdi ise Ameirkalıların çok mahcup olduğunu aktardı.

Davutoğlu, "İki senedir biz bunların olacağını anlatıyoruz Amerikalılara. Amerikalılar şu anda öyle mahcup ki bizim karşımızda. Dedik ki ya Özgür Suriye Ordusu’nu destekleyelim, silah verilsin diyorduk ya da fiili olarak burada ‘no fly zone’ (uçuşa yasak bölge) ilan edelim. Çünkü ‘no fly zone’ ilan edilmemesidir IŞİD’i güçlendiren. Rakka’da, Azzaz’da şu anda IŞİD’in hakim olduğu yerlerde muhalefet çekilmek zorunda kalınca karadan rejim girmediği için karadan IŞİD girdi. ÖSO desteklenmezse, Sünnilerin hepsi IŞİD’e gidecek, radikalize olacak dedik. Ya 'safe haven' (güvenli bölge) ve 'no fly zone' (uçuşa yasak bölge) olsun. Orada muhalefet korunak altında olduğu bölgede bulunduğu yeri savunabilsin. Ya muhalefete ciddi silahlar verilsin ve savaşsınlar. Şimdi ne oldu Özgür Suriye Ordusu zayıfladı, zayıfladı. Peki kim kazandı, IŞİD." diye konuştu.

Davutoğlu, Amerikan ve Batı basınının "Türkiye IŞİD'e destek veriyor" iddiasına karşı sert tepki gösterdi. Davutoğlu, "Mesele Ak Parti iktidarına vurmak. Rehineler yumuşak karın gibi görülüyor. Rehinelerimiz zarar görse zaten ellerine kına yakacaklar tabiri caizse. Bir şey demediğimiz zaman da ‘Türkiye IŞİD’i eleştirmiyor. Demek ki arkasında’. Bu kadar iğrenç bir oyun." dedi.

Rus gemileri Çanakkale'de Gündem TİB'e gizli ve özel atama Gündem Fatih Portakal da "Yaşa" dedi Gündem IŞİD teröristleri İstanbul'da Gündem