Bahçeli'den Davutoğlu'na sert tepki!

Nevşehir'de katıldığı Hacı Bektaş Aşure Günü etkinliğinde 'Dersim Modern Kerbeladır' diyen Başbakan Ahmet Davutoğlu'na MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'den tepki geldi. Benzetmeyi "Eğer cehalet değilse şuursuzluk" sözleriyle eleştiren MHP Lideri, Davutoğlu'nun derhal özür dilemesi gerektiğini söyledi.

Abone ol

Başbakan Ahmet Davutoğlu Nevşehir'de "4.Uluslararası Hacı Bektaş Aşure Günü" etkinliklerine katıldı.

Davutoğlu, etkinlikte bir de konuşma yaptı.

Başbakan'ın sözleri dikkat çekiciydi.

Ve sonunda tartışma yaratan o sözleri söyledi.

Davutoğlu'nun bu açıklamasına MHP'den sert tepki geldi. Devlet Bahçeli yaptığı yazılı açıklamada "Başbakan'ın Dersim ile Kerbela'yı bir görmesini eleştirdi.

"Dersim'deki hıyaneti, devlet ve millet aleyhine kurulan tuzakları, sahnelenen emperyalist oyunları Kerbela'ya benzetmek eğer cehalet değilse tam anlamıyla şuursuzluk örneğidir… "

Dersim'de isyanı İslam tarihinin en acıklı hadisesiyle ilişkilendirmenin Ehl-i Beyt'in hatırasına ağır hakaret olduğunu belirten Bahçeli, Davutoğlu'nu özür dilemeye davet etti.

"Davutoğlu Türk milletini ve Türkiye Cumhuriyeti'ni Yezidle bir ve aynı görmüş; canileri, teröristleri, o devrin PKK'lılarını Efendimizin kutlu torunu Hz. Hüseyin ile eşdeğer tutmuştur. Davutoğlu Yezid'i güldürmüş, Hz. Hüseyin'i kahretmiştir. Başbakan Davutoğlu maksadını ve haddini aşan sözlerinden dolayı derhal özür dilemeli, pişmanlığını göstermelidir."

ulusalkanal.com.tr

Kürtçe isimler yolda! Gündem Emniyet 1,5 milyon gaz fişeği istedi Gündem Sesi kısıldı! Programlar iptal! Gündem Sonunda teslim oldu! Gündem