Sözde Ermeni soykırımı yalanına karşı yeni adım

Sözde Ermeni soykırımı yalanına karşı, strateji geliştirmek hedefiyle ‘özerk ve sivil bir yapı' kurulacak. Öneri, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı Yüksek İstişare Kurulu toplantısında masaya yatırıldı. Erdoğan "çalışmaların tamamlanmasını" istedi.

Abone ol

Sözde Ermeni soykırımına karşı özerk ve sivil bir kurum için çalışmalar başladı.

Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu, 16 Haziran’da Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında toplanmıştı. Zirveden sonra yapılan açıklamada asılsız iddialara karşı atılacak adımların ele alındığı ifade edilmişti.

Toplantıya ilişkin ayrıntılar ortaya çıktı. Hürriyet gazetesinin haberine göre, Ermeni soykırımı yalanına yanıt vermek için ‘özerk ve sivil bir yapı' önerildi. Önerinin sahibi Cemil Çiçek ile Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanlarından Seyit Sertçelik konuya ilişkin sunum yaptı. Hedefin iddialara karşı strateji geliştirmek olduğu belirtildi.

Toplantıda Ermeni iddialarıyla doğrudan ilgilenen, bu konuda argüman ve strateji geliştiren tek bir kurumunun olmadığı dile getirildi. Konu başlığına bağlı olarak ilgili bakanlıkların devreye girdiği anlatıldı. Ancak bütüncül bir siyaset geliştirilemediği ifade edildi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan önerilere katılırken, "çalışmanın bir an önce tamamlanması" talimatını verdi.

ulusal.com.tr

İzmir'de PKK operasyonu Gündem Macron'a sert tepki Gündem Canan Kaftancıoğlu'na verilen ceza onandı Gündem Türkiye'nin güvenliği İran'ın güvenliği Gündem