Avrupa'da peş peşe sokağa çıkma yasağı

Avrupa'da koronavirüs önlemleri sokakları karıştırdı. Sokağa çıkma yasakları, dolaşım kısıtlamaları, maske zorunluluğu... Koronavirüs vakalarının hızla arttığı Avrupa'da önlemler artırılıyor. Önlemlere tepki gösteren vatandaşlar ile polisler arasında da çatışma yaşanıyor.

Abone ol

Kış ayları yaklaşırken koronavirüsün ikinci dalgası Avrupa'da artarak devam ediyor. Peşpeşe sokağa çıkma yasakları ilan ediliyor. Uzmanlar, tedbirlerin hafifletilmemesi gerektiği konusunda uyarıyor. Avrupa'da günlük toplam vaka sayısı, yaklaşık 75 bin. Koronavirüsten günde ortalama 5 bin kişi de hayatını kaybediyor.

İtalya'da rekor bir artışla son 24 saatte 19 bin 143 yeni vaka tespit edildi. Bunun üzerine Campania Bölgesi'nde başlayan sokağa çıkma yasağı, Napoli'de protesto edildi. Polis göstericilere sert bir şekilde müdahale etti. Göstericilerin "Eğer bizi kapatıyorsan, bize ödeme yapmak zorundasın" yazılı pankart taşıdığı dikkat çekti.

Fransa'da koronavirüs salgınında günlük vaka sayısı, tekrar kendi rekorunu kırdı. Son 24 saatte 42 bin 32 kişi yeni vakanın tespit edilmesi ile toplam vaka sayısı 1 milyona aştı. Fransa'da da geçtiğimiz günlerde, sokağa çıkma yasağına karşı olan göstericiler, başkent Paris'te gösteri düzenlemişti.

Polonya'da maske takma zorunluluğuna karşı olan vatandaşlar, maskesiz bir şekilde gösteri düzenledi. Ülkede son 24 saatte 13 bin 632 ile bugüne kadarki en yüksek günlük yeni vaka sayısı görüldü.

İngiltere’de koronavirüs önlemleri nedeniyle saat 22.00’de restoran ve barlar kapatılıyor. Restoran ve bar çalışanları ise tepkili.

İspanya'da ise son 24 saatte 19 bin 851 yeni vaka tespit edildi. Madrid'de gece yarısından sabah saat 06.00'ya kadar sokağa çıkmaya yasak getirildi.

ulusal.com.tr

ABD Başkanı Trump oyunu Florida'da kullandı Dünya Azerbaycan askerleri Ermenistan güçlerinin saldırısını önledi Dünya ABD'nin San Francisco kentinde 250 araçlık konvoyla Ermenistan protesto edildi Dünya Pentagon'dan S-400 açıklaması: En güçlü şekilde kınıyoruz Dünya