Deprem sonrası ilk 72 saate dikkat

Deprem sırasında paniğe kapılmadan doğru pozisyona geçilmeli. O an yapacağınız her hareket hayatınızı kurtarabilir. Kadıköy Belediyesi de doğal afetler konusunda ücretsiz olarak halkı bilinçlendiriyor. Bu kapsamda engelli bireyler de eğitiliyor. Peki, deprem sırasında ne yapılmalı? Ayrıntılar haberimizde...

Abone ol

İstanbul, Manisa, İzmir ve Elazığ... Art arda gelen depremler halkta panik havası yarattı. Peki, deprem anında ve sonrasında ne yapılmalı?

İstanbul Kadıköy Belediyesi doğal afetler konusunda halkı bilinçlendiriyor. 2018 yılında açılan Afet Eğitim ve Bilinçlendirme Parkı hem eğitim merkezi hemde toplanma alanı...

Parkta deprem simülatörü, deprem afet bilinçlendirme filmi, yangın söndürme simülatörü ve oyun alanları bulunuyor. Çocuklar ve yetişkinler afet öncesinde ve sonrasında alınabilecek önlemleri uygulamalı bir şekilde deneyimliyor.

Afet arama kurtarma takım üyesi Binnazlı Saka, depremden sonraki ilk 72 saate dikkat çekti. Her evde deprem çantası olması gerektiğinin altını çizdi.

Deprem esnasında ve sonrasında oluşabilecek durumlara karşı vatandaşların hazırlıklı olması hayat kurtarıyor. Deprem bittikten sonra da alınması gereken kilit önlemler var.

Deprem sonrası yangın tehlikesi de bulunuyor. İşte bunun önüne geçmek için yangın söndürme tüpü kullanmayı bilmek gerekiyor.

Eğitim tesisinde engelli vatandaşlar da bilgilendiriliyor. Afet uzmanı Saka, engelli vatandaşların yapması gerekenleri anlattı.

HABER: BERFİN BAKAY - KAMERA: ŞENGÜL DERİN

ulusal.com.tr

2020 yılı asgari ücret ne kadar? Asgari ücret açıklandı! Gündem Genç Aydınlıkçılar çıktı! Gündem Çin'den gelen Türkler 14 gün karantinada olacak Gündem Tarım ve Orman Şurası eylem planı açıklandı Gündem