Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova: Özerk Kürt bölgesi gibi bir öneri yok

"Suriye'ye sunduğumuz anayasa metni, Amerika'nı Irak'ta dayattığı anayasa taslağı ile kıyaslanamaz" Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Astana'da muhaliflere sundukları anasya metni ile ilgili bu açıklamayı yaptı. Lavrov, Amerika'nın Irak'a işgalle bir anayasa dayattığını belirtti, Moskova'nın ise Suriye'ye bir öneri sunduğunu ifade etti. Rus Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova da anayasa metninde "özerk Kürt bölgesi" gibi bir önerinin olmadığını vurguladı.

Abone ol

Kazakistan'ın başkenti Astana'da yapılan Suriye için barış görüşmelerinde Rusya'nın muhaliflere sunduğu anayasa taslağı öne çıktı. Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov konuya ilişkin açıklamalar yaptı.

Başkent Moskova'da Suriyeli muhaliflerle bir araya gelen Lavrov, Astana görüşmelerinde Rusya'nın sunduğu Suriye anayasası taslak metninin, Amerika'nın Irak'ta "dayattığı" anayasa taslağı ile kıyaslanmasının kabul edilemez olduğunu söyledi.

Lavrov, "Bu metni Amerika'nın işgal edilen Irak'ta dayattığı anayasa metni ile karşılaştırdılar. Bu çok hilebaz bir tutum. Irak'ta bir işgal durumu söz konusuydu. Yazılan anayasa metni Irak halkına dayatılıyordu. Ancak burada Suriyeli taraflara sunulan bir teklif var, burada bir dayatma durumu söz konusu değil" dedi.

Lavrov ayrıca Suriye'de herkesin Astana'da sunulan anayasa teklifi ile ilgili bilgi sahibi olmasını umduğunu da belirtti.

Anayasa metninde "özerklik" vurgusunun olup olmadığı da Rus Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova'ya soruldu. Zaharova, metinde "özerk Kürt bölgesi" gibi bir önerinin olmadığını vurguladı. Rus sözcü, "Bizim yaptığımız, Suriyelilerin karar alması ve aralarında tartışması gereken konuları ortaya koymaktı" ifadelerini kullandı.

Öte yandan 8 Şubat'ta yapılması planlanan Cenevre görüşmeleri de Şubat ayının sonuna ertelendi. Görüşmelerin ertelendiğini Moskova'da Suriyeli muhaliflerle görüşen Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov duyurdu.

ulusalkanal.com.tr

ABD'li aktör Facebook canlı yayınında intihar etti! Dünya Putin ve Trump yarın telefonda görüşecek Dünya İran'da 17 katlı iş merkezinin çökmesi Dünya ABD Dışişleri Bakanlığından üst düzey dört isim istifa etti Dünya