KDP ve KYB arasında 'Peşmerge' çatışması

İran’da virüsten dolayı can kaybı 100’ün altında seyrediyor. Irak’ta ise toplam can kaybı 80 oldu. Irak’ta ayrıca virüsle mücadele konusunda Kürdistan Demokrat Partisi ve Kürdistan Yurtseverler Birliği arasında sert tartışmaların yaşandığı öğrenildi.

Abone ol

İran Sağlık Bakanlığı, koronavirüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısının 4 bin 958'e yükseldiğini açıkladı.

Ülkede toplam vaka sayısı 79 bin 494'e ulaştı. Ölü sayısı 80'e yükseldi. İyileşen hasta sayısı ise 856 olarak açıklandı.

Irak'ta KDP ve KYB arasında "Peşmerge" nedeniyle sert çekişme yaşanıyor.

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi, Erbil ve Süleymaniye vilayetleri arasındaki bir bölgeye COVID-19 ile mücadele kapsamında Peşmerge güçlerini yerleştirdi. Bu durum Kürdistan Demokrat Partisi ve Kürdistan Yurtseverler Birliği arasında sert tartışmalara yol açtı.

Kürdistan Yurtseverler Birliği açıklama yaptı. Kürdistan Demokrat Partisi içinde bir tarafın yeni eş başkanları hedef aldığını söyledi.

Salgının bahane edildiği, güvenli bölgeye bilerek peşmerge yerleştirildiği belirtildi.

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başbakanı Mesrur Barzani de yazılı açıklama yayınladı. Barzani, Peşmerge güçlerinin salgınla mücadele çerçevesinde konuşlandırıldığı, hükümetin hedefinin İran'dan kaçak gelen vatandaşların bölgeye girişinin denetlenmesi olduğunu ifade etti.

ulusal.com.tr

Avrasya ülkelerinde Kovid-19 vakaları arttı Dünya İspanya, Portekiz ve Fransa'dan Kovid-19 ile mücadelede AB'ye 'ortak hareket' çağrısı Dünya Trump, Demokrat eyalet valilerine Twitter üzerinden savaş açtı Dünya ABD'de Kovid-19 nedeniyle ölenlerin sayısı 33 bini geçti Dünya