Esad: ABD ile diyalog kurabiliriz

Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad, ABD'yle diyalog kurabileceklerini söyledi. Suriye'nin egemenliğine baskı yapmayacak herkesle görüşebileceklerini söyleyen Esad, "karşılıklı saygı" uyarısında bulundu.

Abone ol

Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad, Amerikan CBS kanalına konuştu. ABD’yle diyalog kurabileceklerini söyleyen Esad, "karşılıklı saygı" uyarısı yaptı.

Suriye lideri Esad, ABD’yle doğrudan bir bağlantıları olmadığını belirtti, “Üçüncü taraflar aracılığıyla belirli fikirler aktarılıyor, ancak bu ciddi bir diyalog sayılamaz” dedi.

Diyaloğa açık olduklarını belirten Esad, egemenlik haklarına saygı gösterilmesini istedi.

"Prensip olarak, Suriye’de tüm diyalogların pozitif olduğunu düşünüyoruz. ABD de dahil olmak üzere kiminle olursa olsun, karşılıklı saygıya dayanan, Suriye’nin egemenliğine baskı yapılmadığı diyaloga açığız."

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, 15 Mart’ta yaptığı açıklamada, “Eninde sonunda Esad’la müzakere etmemiz gerekir” demişti.

Beşar Esad, IŞİD konusuna da değindi. Koalisyon ve üye devletlerin IŞİD’e karşı savaşta "ciddiyetsiz" olduklarını vurgulayan Esad, bazı devletlerin de IŞİD’in yok olmasından da yana olmadıklarına dikkat çekti.

ulusalkanal.com.tr

Yemen'de Başkanlık sarayı çevresi bombalanıyor! Dünya İran’dan Erdoğan'a sert tepki Dünya ''Arap ordusu'' kurulacak! Dünya Tenis topu büyüklüğünde dolu yağdı Dünya