TGB'den açıklama: 1128 öğretim üyesinin imzası ile yayınlanan bildiri...

Abone ol

Türkiye Gençlik Birliği Genel Merkezi, son dönemde çokça tartışılan Barış İçin Akademisyenler Bildirisi ile ilgili tavrını resmi internet sitesinden yayınladığı bir açıklama ile belirtti.

Türkiye'nin yetmiş üniversitesinde örgütlü olan TGB, yayınlanan bildirinin sözde barış ifadeleri ile PKK'yı ve eylemlerini masumlaştırdığını, TSK'yı terörle mücadele ettiği için katliamcı olarak suçladığını ifade etti. Öğretim üyesi olmanın gereğinin bilgiyi sunarken nesnel olmak, gerçeği ortaya çıkarmak ve bununla birlikte toplumsal sorumluluk ve vicdan ile hareket etmek olduğu belirtilirken Barış İçin Akademisyenler Bildirisi'nin çarpıtılmış bilgilerle Amerikan destekli bölücü teröre kalkan olduğu söylendi.

Türkiye Gençlik Birliği Genel Merkezi'nden yapılan açıklamada, 1128 akademisyenin bildirisinin akademinin gerçek görüşünü yansıtmadığını kanıtlayan 'Türkiye İçin Akademisyenler İnisiyatifi'nin bildirisini destekliyoruz denildi.

İşte TGB'nin açıklamasının tam metni:

''Türkiye, gerçek barışı bozan birincil kuvvete yani PKK’ya karşı başarıyla mücadeleye ediyor. 24 Temmuz 2015 gününden beri güvenlik güçlerimizin yürüttüğü mücadele Türkiye’nin birliği, vatanımızın bütünlüğü için kesin bir kararlılık ifade ediyor. Bu kararlılık, Türküyle, Kürdüyle Türk Milleti’nin kararlılığıdır.

Bu kararlılığın karşısında, PKK son derece zor durumda kaldı. Mehmetçiğimiz, Güneydoğu'da savaş bölgesinde yaşayan yurttaşlarımızla birleşerek ve onları kazanarak, terörün etkisini azaltması belirleyici önemde. Esnafımızdan, öğrencisine, ev hanımından köylüsüne kadar, savaş bölgesinde yaşayan yurttaşlarımız, türlü yalan ve karalama haberlerine rağmen, Mehmetçiğimiz ile iç içe, gönül gönüle bir tutum sergilemektedir.

Güneydoğu'dan yükselen bu ses, PKK'yı iyice pervasızlaştırmakta ve daha canice yöntemler ortaya koymasına yol açmaktadır. Ayrıca, savaşı yurdumuzun batısına ve Türkiye'nin üniversitelerine taşıyabilmek için çeşitli adımlar atmaktadırlar. Geçtiğimiz günlerde, 1128 öğretim üyesinin imzası ile yayınlanan bildiri, sözde barış ifadeleri ile PKK'yı ve eylemlerini masumlaştırmakta ve TSK'yı terörle mücadele ettiği için katliamcı olarak suçlamaktadır.

Öncelikle öğretim üyesi olmanın gereği, bilgiyi sunarken nesnel olmak, gerçeği ortaya çıkarmak ve bununla birlikte toplumsal sorumluluk ve vicdan ile hareket etmektir. Ancak bildiri yayınlayan çevre, çarpıtılmış bilgiler ile gerçekten ve vicdandan uzak bir tutum sergilemekte, barış sözcüğü adı altında da Amerikan destekli bölücü teröre kalkan olmaktadır. Toplumsal sorumluluktan ve nesnellikten uzak tutumları, yayınladıkları bildiri ile yalana, katliama ve teröre kalkan olmaya cüret etmelerini sağlamaktadır.

Ancak, bu ülkenin vatansever ve devrimci gençleri, gerçek barışın, mili devletin çatısı altında, silahlı ve emperyalizm destekli bir bölünme eyleminin olmadığı koşullarda yaşanacağını çok iyi bilir. Bu iradenin daha gür bir şekilde ortaya konması ve başarıya ulaşması için, hepimiz Mehmetçiğiz demeye devam edeceğiz.

Bu kapsamda, gerçeği ortaya koyma ve toplumsal sorumluluk vicdanı ile hareket ederek 'Bu Ülkenin Akademisyenleri Olarak Devletimizin ve Milletimizin Yanında Olacağız' başlıklı bildiriyi yayınlayan, Türkiye İçin Akademisyenler İnisiyatifini destekliyor ve yayınladıkları bildirideki her bir ifadeyi kararlılıkla paylaşıyoruz. 1128 Akademisyenin bildirisinin, Türkiye’de Akademinin gerçek görüşünü yansıtmadığını, onlara cevaben yazılan bu bildiri kanıtlıyor. Akademide PKK destekçiliğine karşı mücadele, hukuki yaptırımlar eliyle ve gözaltılarla değil, siyasi mücadeyle olur. Türkiye İçin Akademisyenler İnisiyatifinin bildirisi doğru mücadele biçimini de ortaya koymaktadır.

Bu ülkenin cumhuriyet devrimlerini, ülkenin bağımsızlığını ve miletimizin birliğini, özgür ve özerk ünivesiteyi esas alan öğretim üyeleri ile birlikte, gerçek barış için teröre ve bölünmeye karşı mücadeleyi daha da yükselteceğimizi beyan ediyoruz. ''

ulusalkanal.com.tr

İstanbul'da minibüs dereye uçtu! Ölü ve yaralılar var Gündem Cemil Bayık: Bunu ABD yapabilir Gündem Başbakan Davutoğlu: Bildiriden imzanızı çekmezseniz... Gündem "CHP böyle bölünecek!" Gündem