Yunanistan erken seçime gidiyor

Ekonomik krizden çıkamayan Yunanistan bir kez daha seçime gidiyor. Komşu'da seçim tarihi için 20 Eylül Pazar günü öne çıkıyor. Yunanistan Başbakanı Alexis Tsipras'ın bu akşam istifa edeceği öne belirtiliyor

Abone ol

Erken seçim Türkiye'den sonra Yunanistan'ın da gündemine girdi.

Avrupa Birliği ile krizden çıkış için anlaşmaya varan Yunanistan'da sular durulmuyor. Ekonomik krizle boğuşan Yunanistan 20 Eylül'de yeniden sandık başına gidiyor.

Başbakanı Alexis Tsipras’ın da akşam istifa ederek erken seçim sürecini başlatacağı belirtiliyor. Tsipras’ın 20.00'de bir konuşma yapacağı duyuruldu. Konuşmanın içeriğine dair bilgi verilmese de Yunan basını seçim tarihini duyurdu.

Seçim kararında Avrupa Birliği ile yapılan ekonomik anlaşmaları ile yoğunlaşan parti içi tartışmaların etkili olduğu ifade ediliyor.

Yeni kredi paketi anlaşmasının parlamento oylamalarında Syriza içi muhalefet aleyhte oy kullanmıştı.

Tsipras'ın istifası durumunda Yargıtay Başkanı Vasiliki Thanu'nun Başbakan olarak geçici hükümete başkanlık yapması bekleniyor. Bu durumda Thanu Yunanistan'ın ilk kadın başbakanı olacak.

ulusalkanal.com.tr

İki uçak havada çarpıştı Dünya Papa Francis: Zayıflamak için harika bir reçete Dünya ABD’li boksörden Putin'e rica Dünya "ABD'ye böldürtmeyeceğiz" Dünya