Dünyada salgın bilançosu ağırlaşıyor: Vaka sayısı 66 milyonu aştı

Dünyayı kasıp kavuran koronavirüs salgını, 140 ülkede yayılmaya devam ediyor. Aralık ayında başlayan salgında toplam vaka sayısı 66 milyonu aştı. 1, 5 milyon kişi hastalığa yenik düştü. ABD'de Başkan seçilen Joe Biden'den aşı zorunlu olmayacak açıklaması geldi. Rusya'da ise toplu aşı uygulaması başladı...

Abone ol

Salgında bilanço giderek ağırlaşıyor. Dünya genelinde vaka sayısı 66 milyonu aştı. Can kaybı 1,5 milyona tırmandı.

Koronavirüs nedeniyle bugüne kadar en fazla can kaybı ABD'de görüldü. Ülke çapındaki toplam vaka 14 milyon 772 bini, toplam ölüm sayısı ise 280 bini geçti.

Koronavirüsde umutlar aşıya çevrilmişken ABD'de Başkan seçilen Joe Biden'den ilginç bir açıklama geldi. Kovid-19 aşısı hazır olduğunda Amerikalıları aşı olmaya zorlamayacağını ifade etti.

Rusya'da da vaka sayısı 28 bini geçerek en yüksek seviyeye ulaştı. Başkent Moskova'da virüse karşı toplu aşılama devreye girdi. 70 klinikte aşılama çalışmaları başladı. Aşı ilk olarak risk grubundaki kişilere uygulanacak.

ABD'nin ardından en fazla vaka görülen 3 ülke, 9 milyon ile Hindistan, 6 milyon ile Brezilya, 2 milyon ile Rusya bulunuyor.

Salgın nedeniyle dünya genelinde 1 milyon 524 473 kişi yaşamını yitirdi, 45 milyon 812 bin 972 kişi virüsü yenerek sağlığına kavuştu.

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov: ''Türkiye de Rusya da kimsenin önünde eğilmez'' Dünya Türk-Rus iş birliği Avrupa'yı tedirgin etti: ''Astana ortaklığı AB çıkarlarını tehlikeye sokuyor'' Dünya Çin Ay'a bayrağını dikti Dünya Trump ABD askerlerini geri çekiyor Dünya