TSK Afrin hastanesinin görüntülerini paylaştı! İşte açıklama

Teröristler tarafından Türk Silahlı Kuvvetlerince vurulduğu iddia edilen Afrin Hastanesinin görüntüleri paylaşıldı. TSK, görüntülerin yanı sıra hastaneye ait fotoğrafları da paylaştı. Öte yandan TSK tarafından teröristlerin Suriye Afrin şehir merkezinde araçları yakmasına dair görüntü de paylaşıldı. TSK'nın açıklamasında, "Bu tür olaylar terör örgütleri tarafından TSK hakkında olumsuz bir algı yaratılmak amacıyla planlı bir şekilde yapılmaktadır" ifadeleri yer aldı

Abone ol

Bölücü terör örgütü, kaybettikçe yalan propagandaya sığınıyor. Genelkurmay Başkanlığı, Türk savaş uçaklarının Afrin'deki hastaneyi bombaladığı yalanını, yayımladığı fotoğraf ve videolarla çürüttü.

TERÖRİSTLER ARAÇLARI YAKIYOR

Sivillerin Afrin'den çıkmaması için hendek kazan ancak halkın direnişi ile karşılaşan PKK/PYD'liler şimdi de araçları yakmaya başladı. İHA'ların kaydettiği görüntülerde park halindeki araçların yakıldığı görülüyor. PKK'nın içindeki çözülmede de büyüyor. Kandil kadrosunun ilçe merkezinden kaçtığı öğrenildi.

Türk Silahlı Kuvvetleri, Afrin'den yeni görüntüler yayınladı. Daha önce siviller çıkmasın diye hendek kazan PKK'lılar, şimdi de başka yöneteme başvurdu.

Örgüt mensupları, Afrin'den ayrılmak isteyen sivillerin araçını benzin döküp ateşe verdi. Görüntüler İnsansız Hava Araçları tarafından kaydedildi.

Bölge halkı bütün engellemelere rağmen Afrin'i terkediyor. Birleşmiş Milletler, son birkaç gün içerisinde 48 binden fazla kişinin Afrin'den ayrıldığını duyurdu.

PKK Suriye'de tarihin en büyük kayıplarından birini verdi. F-16'ların, Afrin asayiş sorumlusu Abdurrahim İbrahim ve yardımcılarının bulunduğu binayı tek atışla vurması büyük paniğe neden oldu. Bu olay üzerine PKK’da ciddi panik yaşadı. Savaşmak için Kandil'den gelen sözde lider kadro, militanları bırakarak kaçtı.

Kaçan gruplardan en dikkat çekeni ise Kandil’den Afrin’e destek amacıyla gelen PKK üst düzey teröristler oldu. Geride kalan terörist kardrosunda da korku hakim. Bir kısım teröristin de TSK ve ÖSO ile karşı karşıya gelmemek için silah bıraktığı öğrenildi.

Örgüt içinde çözülme giderek derinleşiyor. Afrin'e yakın bir noktada harekat halindeki 15 terörist etkisiz hale getirildi. Bölge İHA'larla izleniyor. Bu gelişmeden sonra 100'e yakın örgüt mensubu araçlarla halkın arasına karışarak Afrin'den kaçtı.

Örgütün halk üzerindeki kontrolü yitirmesinden sonra kendi içindeki etkiyi de kaybetmeye başladığı değerlendiriliyor.

TSK'NIN VURDUĞU İDDİA EDİLEN HASTANENİN GÖRÜNTÜLERİ

Ayrıca, PKK/KCK/PYD-YPG ve IŞİD terör örgütleri tarafından Türk Silahlı Kuvvetlerince vurulduğu iddia edilen Afrin hastanesinin 17 Mart 2018 saat 09.43 itibariyle durumuna ait görüntü paylaşıldı.

TSK, görüntülerin ardından 17 Mart 2018 saat 09.50 itibariyle hastanenin durumuna ait fotoğrafları da paylaştı.

TSK'DAN AÇIKLAMA

TSK tarafından yapılan açıklamada şöyle denildi:

"Afrin kent merkezinde teröristler tarafından bina, tesis ve araçların yakıldığı, yıkıldığı, bunların içerisinde hastane binasının da olduğu, hastanede bulunan donanım ve malzemelerin teröristler tarafından söküldüğü, kullanılmaz hale getirildiği, bu tür olayların ve şehre verilen zararların Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından gerçekleştirildiğine dair uluslararası kamuoyunda algı yaratılmaya çalışıldığı görülmektedir. Bu tür olaylar terör örgütleri tarafından TSK hakkında olumsuz bir algı yaratılmak amacıyla planlı bir şekilde yapılmaktadır"

ulusal.com.tr

Hükümetten Çiftlik Bank açıklaması! "Kurucusunu Uruguay'dan geri isteyeceğiz" Gündem "Suikast ve sabotajlar dönemi başlıyor" Gündem Amiral Soner Polat yazdı: Dünya gençliği buluşuyor Gündem Fetvacılardan dikkat çeken buluşma! Ortak karar ve Erdoğan detayı Gündem