PKK'dan ABD'ye: Daha fazla yardım

PKK'nın Kandil'deki liderlerinden Cemil Bayık, Amerika'yı yardıma çağırdı. Bayık, "ABD’yle dolaylı olarak bağlantıdayız ancak IŞİD’le mücadelede eşgüdüm için doğrudan ilişki kurmak istiyoruz" ifadelerini kullandı. Bayık ayrıca çatışmaları sonlandırmanın yeni anayasaya geçişle mümkün olacağını kaydetti.

Abone ol

PKK, Amerika'dan daha fazla yardım talep etti.

Reuters'a açıklama yapan KCK Yürütme Konseyi Eş Başkanı Cemil Bayık, ABD’yi PKK’yla doğrudan ilişki kurmaya çağırdı. Bayık "ABD’yle dolaylı olarak bağlantıdayız ancak IŞİD’le mücadelede eşgüdüm sağlamak için doğrudan ilişki kurmak istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin PKK ile mücadelesinin IŞİD’le mücadeleye zarar verdiğini ileri süren Bayık, "Uluslararası toplum IŞİD’i ortadan kaldırmak istiyorsa en iyi savaşan güce, PKK ve YPG’ye, yardım etmeli" dedi.

Açılım sürecine geri dönülmesi gerektiğini belirten Bayık, yeni anayasanın bir fırsat olarak değerlendirilmesini savundu. PKK'lı Bayık, "Çatışmalar Kürtlerin haklarını koruyacak yeni bir anayasayla sonlandırılabilir. Bu koşulları kabul ediyorlarsa biz hazırız" ifadelerini kullandı.

ulusalkanal.com.tr

Pentagon'dan açıklama: Bu Rusya ve Türkiye hükümetleri arasında gerçekleşen bir olaydır Gündem Düşürülen Rus uçağı ile ilgili Doğu Perinçek'ten önemli açıklama Gündem Suriye'den, düşürülen uçakla ilgili açıklama Gündem Uçağın düşürülmesinin ardından Rus turizm şirketinden Türkiye kararı Gündem