Poşet ücretlendirilmesi etkili oldu

2019 yılından bu yana Türkiye'deki plastik poşet kullanımı azaldı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın paylaştığı verilere göre poşetlerin kullanımı, yüzde 75 oranında geriledi. Bakanlık, kullanımdaki azalmanın ücretli poşet uygulamasının etkili olduğunu ifade etti.

Abone ol

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, plastik poşet kullanımı ile ilgili açıklama yaptı.

Bakanlık, 2019 yılından bu yana kullanım sayısının yüzde 75 oranında gerilediğini açıkladı.

Bakanlığın paylaştığı verilere göre 2019 öncesinde Türkiye'de yılda yaklaşık 35 milyar plastik poşet üretiliyordu. Bir kişi yılda ortalama 440 plastik poşet kullanıyordu.

Tespit edilen rakama göre kullanımın azalmasıyla 354 bin ton plastik atığın oluşması engellendi.

Poşetlerin ortalama ağırlığı 8 gram olarak alındığında da yaklaşık 14 bin 640 ton sera gazı salımının da önüne geçildi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, plastik poşet üretimi için gerekli ham madde ithalatının azaldığını da açıkladı. Bu sayede yaklaşık 2,44 milyar lira tasarruf edildi.

Dünya genelinde alışveriş poşetleri, 60'tan fazla ülkede ücret karşılığında satılıyor. Avustralya, Kamerun, Kenya gibi bazı ülkelerde ise kısmi veya tamamen yasak uygulanıyor.

Vergi ve bazı borçların yapılandırılması için son tarih 30 Eylül Ekonomi Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu'ndan gıda fiyatları açıklaması: ''Tüm kesimlerin sorumluluk üstlenmesi gerekiyor'' Ekonomi Denizli'deki elma üreticisi uyardı Ekonomi Adana'da soya fasulyesi hasatla beraber 4.5 liraya düştü Ekonomi