TBMM bu tarihte 3 önemli devrim kanunu çıkarttı

3 Mart 1924 yılında Türkiye Büyük Millet Meclisi çağdaş bir gelecek için 3 önemli devrim kanununu kabul etti. Meclis 92 yıl önce halifeliği, din ve vakıflar bakanlığını kaldırdı. Medreseleri kapatarak, tüm yurttaki eğitimi birleştirdi. Eğitimciler ve kitle örgütleri devrim kanunlarının yıl dönümünde orta çağ karanlığına izin vermeyeceklerini açıkladı.

Abone ol

Tarih 3 Mart 1924…Türkiye Büyük Millet Meclisi, bu tarihte 3 önemli devrim kanunu çıkarttı. Halifelik ve Şerriye ve Evkaf Vekaleti, Din ve Vakıflar Bakanlığı kaldırıldı. Tevhidi Tedrisat Kanunu kabul edilerek eğitim birleştirildi, medreseler kapatıldı.

Kanunların kabulünün 92’nci yılında Eğitim Onur Ödülü Sahibi Eski CHP milletvekili Mustafa Gazalcı Ulusal Kanal’a konuştu. Gazalcı, eğitimde birliğin kaybolduğunu söyledi.

Cumhuriyet Kadınları Derneği de yaptığı açıklamada kanunların tehdit altında olduğu vurguladı. CKD Çankaya İlçe Başkanı Evren Mumcu ortaçağ karanlıklarına izin vermeyeceklerini belirtti.

Haber: Cem Bayan

Kamera: Tansev Kara

ulusalkanal.com.tr

GATA tüm dünyaya mikrocerrahi uzmanları yetiştiriyor Gündem Hulusi Akar'a açık mektup Gündem PKK ve HDP'ye tepki: Biz de Kürdüz siz kimin hakkını savunuyorsunuz Gündem Sur'da toplam 11 kişi operasyon bölgesinden tahliye edildi Gündem