Türkiye’nin kanayan yarası işsizliğe çözüm üretilemiyor

Türkiye’nin kanayan yarası işsizliğe çözüm üretilemiyor. İŞKUR verileri hiç iç açıcı değil. Verilere göre Antalya işsizlik maaşı başvuru sayısında birinci oldu. Antalya'yı işzilikte zirveye oturtan en büyük etken ise turizm sektöründe yaşanan sorunlar.

Abone ol

‘Azaltılıyor, azaltılacak’ denilen işsizlik yarasına bir türlü çare bulunamıyor. İşsizler ordusu her geçen gün artıyor.

Derinleşen ekonomik kriz, işsizliği de arttırdı. Turizm sektöründe yaşanan kriz, kıyı bölgelerinde ki işsizliği ikiye katladı.

İŞKUR’un 2016 verilerine göre İstanbul'da 411 bin 837, Ankara'da 113 bin 876, İzmir'de 93 bin 916, Antalya'da 86 bin 599, Bursa'da ise 72 bin 86 kişi işsizlik maaşına başvurdu. Bu rakamlar nüfusa oranlandığında ise;

İŞKUR’un verilerine göre işsizlik maaşı başvurularında Antalya açık ara önde.

Bu sezon içinde durum çok farklı görünmüyor. Bu kez de İŞKUR’a başvuru sayısında önemli bir artış bekleniyor. Çünkü turizm emekçisine işe girebilmesi için İŞKUR dayatılıyor.

İş başı eğitimi adı altında yürütülecek bu uygulama Devrimci Turizm İşçileri Sendikası Genel Merkez Yöneticisi Osman Kundakçı’ya göre çözüm değil.

HABER: DEVRİM AŞKIN KARASOY

KAMERA: DEVRİM DÖNMEZ KOÇAK

ulusalkanal.com.tr

Yemek şirketleri hakkında soruşturma başlatıldı (Sodexo, Edenred, Multinet, Winwin, Set) Ekonomi Elektrik faturalarındaki Kayıp Kaçak bedeli nasıl belirleniyor? Ekonomi “Kıdem tazminatımızı gasp ettirmeyiz” Ekonomi Dolar yılın en düşük seviyesini gördü! Ekonomi