AB-Türkiye mülteci zirvesi geniş yankı buldu

Türkiye ile Avrupa Birliği arasındaki mülteci zirvesi dış basında geniş yankı buldu. BBC, New York Times, Financial Times ve Wall Street Journal gibi medya organları konuya geniş yer ayırdı.

Abone ol

Suriyeli mültecileri istemeyen, tarihinin en büyük insan krizini yaşayan Avrupa Birliği ile Türkiye arasında yapılan ve prensip anlaşmasına varılan mülteci krizi zirvesi dış basında geniş yankı buldu.

İngiliz medya kuruluşlarından BBC "Umut vaat eden anlaşmada büyük ölçüde anlaşıldı ancak son karar ertelendi" derken, Financial Times gazetesi "AB liderleri, zirveden kısa bir süre önce sunulan cüretkâr Türk-Alman metni karşısında hazırlıksız yakalandı." yorumunda bulundu. Reuters haber ajansı da "AB liderleri Ankara'nın; Daha fazla para, AB müzakerelerinin hızlandırılması ve daha çabuk vizesiz seyahat taleplerini kabul etti" değerlendirmesine yer verdi.

Fransız haber ajansı AFP “Davutoğlu, ekstra 3.3 milyar dolar yardım ve vizesiz seyahat talebiyle 28 AB’li mevkidaşını şaşırttı." derken Rus haber ajansı Ria Novosti kritik zirveyi "Suriyeli mültecilerin değiş tokuşu, vizesiz rejim anlaşması ve Ankara’ya 3 milyar avroluk yardım" ifadeleriyle duyurdu.

ABD medyasının önde gelen gazetelerinden New York Times "Türkler göçmen krizi konusunda AB'ye yardım için taleplerini sertleştiriyor" başlığını kullandı. Wall Street Journal gazetesi "AB ve Türkiye genel hatlar üzerinde anlaştı" derken, CNN "Türkiye ve AB anahtar noktalarda anlaşmaya vardı" yorumunu yaptı. Associated Press haber ajansı "Nihai anlaşmaya gelecek hafta yapılacak zirvede varılacak." ifadesine yer verdi.

ulusalkanal.com.tr

Kaçak HGS cezasına Sulh Ceza Hakimi’nden sert eleştiri: Sisteme güven kalmadı Gündem Kilis'te mahallede roket patladı: Ölü ve yaralı var Gündem PKK'dan AKP'nin muhaliflerine destek açıklaması Gündem Vatan Partisi ABD Öncü Kadın'dan 8 Mart mesajı: Ülkem kadınlarına... Gündem