MİT TIR'ları soruşturmasında tutuklamalar devam ediyor!

MİT tırlarının durdurulması soruşturmasında eski Adana Başsavcısı ve eski Adana İl Jandarma Komutanı ile 3 savcı tutuklanarak cezaevine gönderildi. Tutuklanan isimlere "cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya teşebbüs" ve "devletin güvenliğine ilişkin bilgileri temin edip ifşa etmek" suçlaması yöneltildi.

Abone ol

Adana ve Hatay'da MİT'e ait tırların durdurulması soruşturması kapsamında tutuklanan 4 savcı ve bir albay tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Haklarında yakalama kararı olan eski Adana Cumhuriyet Başsavcısı Süleyman Bağrıyanık, eski Adana İl Jandarma Komutanı Özkan Çokay, savcılar Özcan Şişman, Aziz Takçı ve Ahmet Karaca tutuklandı.

Tarsus 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde ifade veren şüpheli avukatlarının reddi hakim talebinde bulundu ancak kabul edilmedi.

Mahkeme heyeti, şüphelilerin "cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs" ve "devletin güvenliğine ve siyasal faaliyetlerine ilişkin bilgileri temin edip ifşa etmek" suçlamasıyla tutuklanmalarına hükmetti.

Şüphelilerin ifadelerinin sesli ve görüntülü olarak kayda alındığı ve daha sonra metne çevrileceği belirtildi.

Tutuklanan 5 isimden Eski Adana İl Jandarma Komutanı Özkan Çokay, Adana'daki askeri cezaevine diğer tutuklular ise Adana Kürkçüler cezaevine götürüldü.

ulusalkanal.com.tr

Efsane oyuncu Zeki Alasya hayatını kaybetti Gündem Üniversitede kırmızı kene baskını Gündem E. Orgeneral Saldıray Berk Vatan Partisi'nde Gündem Cemaat-PKK Darbe İttifakı Gündem