Milli Eğitim Bakanı Yılmaz: Türkiye'deki zorunlu eğitimi 13 yıla çıkaracağız

İkili sistem kalkacak zorunlu eğitim 13 yıla çıkarılacak. Açıklama Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'dan geldi. Öğretmenlere performans sistemi getirileceği kaydeden Yılmaz "Müfredatı gözden geçirdiklerini, öğrencilere değerler eğitimi vereceklerini de kaydetti

Abone ol

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz Sivas'ta katıldığı iftar davetinde eğitimde ikili sistemin kaldırılacağını yineledi.

"Önümüzdeki dönemde daha iyi bir eğitim vermek için ikili eğitimi kaldıracağız. Yaklaşık 77 bin derslik ihtiyacımız var. İnşallah 2019 yılı sonuna kadar yapacağız."

Bakan Yılmaz zorunlu eğitimin 13 yıla çıkarılacağını açıkladı.

"Okul öncesi zorunlu eğitimi 12 yıl zaten zorunlu eğitimi getirdik. Okul öncesi eğitimi de bir yıl olarak alacağız. Dolayısıyla Türkiye'deki zorunlu eğitimi 13 yıla çıkaracağız. Dersliklerdeki öğrenci sayısını azaltacağız, öğretmen sayısını artıracağız, öğretmen başına düşen öğrenci sayısını azaltacağız."

Öğretmenlere performans sistemi getirileceğini kaydeden İsmet Yılmaz, müfredatı gözden geçirdiklerini, önümüzdeki dönemde öğrencilere "Değerler eğitimi" vereceklerini de kaydetti.

ulusalkanal.com.tr

Ömer Faruk Kavurmacı imza için karakolda Gündem Muş'ta çatışma: 5 güvenlik korucusu yaralandı Gündem Kars'ın Çemçe bölgesindeki PKK hedefleri vuruldu Gündem Nazım Hikmet mezarı başında anıldı Gündem