AKP'liler uyudu!

Türkiye yüreğinde Soma'nın sızısıyla sabaha kadar uyumadı. Yurttaşlar, ekran başında an be an gelişmeleri takip etti. Ancak uyuyanlar vardı. Başbakan Erdoğan'ın kısa açıklaması ve Bakan Taner Yıldız'ın bilgilendirmeleri dışında AKP hükümeti sustu, 232 madencinin şehit olduğu faciayla ilgili tek bir kelime edilmedi.

Abone ol

Türk milleti sabaha kadar uyumadı, Soma'da şehit olan 232 maden işçisinin acısını yüreğinde hissetti. Ancak AKP hükümeti ortalarda yoktu.

Başbakan Erdoğan, faciadan yaklaşık 6 saat sonra Ankara'da ortaya çıktı, Haber Kameramanları Derneği'nin etkinliğinde kamera şovu yaptı.

Yüzlerce işçi can pazarında, aileleri eli yüreğinde beklerken, Erdoğan kameralara neşeli görüntüler vermekten kaçınmadı.

Bütün dünyanın konuştuğu maden faciasına 20 dakikalık konuşmasının iki dakikasını ayırdı.

Başbakan Ankara programını sürdürdü. Halkın yoğun tepkilerinin ardından Arnavutluk programını iptal etti.

Tepkilerin odağında yer alan bir diğer isim Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik oldu. 232 madencisini şehit veren acılı ülkenin kılını kıpırdatmayan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı olarak tarihe geçti. Çığ gibi büyüyen tepkiler karşısında bir cümlelik açıklama yapabildi. "Çok büyük bir acı, 15 yaşında bir çocuk orada olmamalı, araştırıyorum" dedi.

AKP'nin Manisalı Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç da ölüme susanlar arasındaydı.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık ise şirketin ne kadar iyi denetlendiğini anlattı.

Türkiye'yi ayağa kaldıran yorum ise bir Profesörden, AKP'li Meclis Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu'dan geldi. Kuzu, "Bazı kazmalar Soma'daki elim kazadan sanki memnunlar; her ölüm olayını istismar eden bu kazmalar güya buradan Hükümete vurma yolu buldular" ifadelerini kullandı.

Bir tek Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız açıklamalarda bulundu.

ulusalkanal.com.tr

İşte resmi çizen kız Gündem Kılıçdaroğlu yaralıları ziyaret etti! Gündem "Soma'da ki katliamın tek sorumlusu hükümettir" Gündem Erdoğan'dan skandal sözler Gündem