Savaş uçaklarına 'yerli göz'

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nde akademisyenler yeni bir termal kamera sistemi üzerine çalışıyor. Bu çalışma alanında çığır açacağa benziyor. Termal kamera yerdeki bir karıncanın hareketini bile 3.5 kilometre yükseklikten görebilecek.

Abone ol

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi'ndeki bilim adamları, savaş uçakları başta olmak üzere hava araçlarında kullanılacak yeni görüntüleme sistemi geliştirdi.

Bu termal kamera savunma sanayinin yanı sıra arama ve kurtarmada kullanılan uçak ve helikopterlerde de kullanılabilecek.

Yüzüncü Yıl Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Halil İbrahim Yavuz, yaptığı açıklamada, bu konudaki ön çalışmanın tamamlandığını ve sonuçların olumlu olduğunu söyledi.

Ürettikleri sistemin, mevcut sistemden çok daha üstün olacağını savunan Yavuz, en ufak bir hareketin yüksek hız ve irtifa farkı gözetmeksizin sistem tarafından anında bulunabileceğini dile getirdi.

Sistemin termal dedektörler ya da yerdeki hareket sensörleriyle algılama yapacağını belirten Yavuz, "yerdeki bir karıncanın hareketini bile 3 bin 500 metre yükseklikteki uçaklarımız net görebilecek" dedi.

ulusalkanal.com.tr

Erdoğan Saray'ının balkonundan seçilmiş gençleri selamladı Gündem Boğaziçi Köprüsü'nde Cumhuriyet konvoyu Gündem Sahte ihbar mektuplarını F tipi polislerin yönlendirdiği tespit edildi Gündem Engelliler yine yok sayıldı Gündem