TSK'da kumpas soruşturması

41 komutan Türk Ordusu'na kumpas açıklamalarının ardından karargahta başlatılan soruşturmaya müdahil olmak için başvuru yaptı. Komutanlar; Genelkurmay Askeri Savcılığı'nın tahliye kararları nedeniyle özel görevli mahkemelerden sürülen eski başkanlar Köksal Şengün ve Şeref Akçay'ın da tanık olarak dinlemesini talep etti.

Abone ol

F-Tipi kumpaslarla hedef alınan 13'ü tutuklu 41 komutan Genelkurmay Askeri Başsavcılığı'nın yürüttüğü kumpas soruşturmasına müdahillik başvurusu yaptı.

41 komutanın avukatı Nevzat Güleşen askeri savcılığa sunduğu dilekçede müvekkillerinin kumpasın mağdur ve tanıkları olduğunu vurguladı. Komutanların karargahtaki soruşturma kapsamında dinlenmesi talep edildi.

Donanma Komutanlığı'nın döşeme altından çıkan 5 No'lu harddiskin üzerinde bulunan parmak izinin kime ait olduğunun tespit edilmesi istendi.

Dilekçede TSK'ya yönelik Amirallere Suikast, Poyrazköy, Askeri Casusluk ve Balyoz davalarındaki dijital sahtecilikler bir bir anlatıldı. AKP kurmaylarının TSK'ya kumpas açıklamalarından alıntılar yapıldı.

TSK'ya kumpası ortaya koyan haberler de askeri savcılığa sunuldu. Aydınlık Gazetesi'ne konuşan ve kumpas davalarında görev yapan bir hakimin "araştırma komisyonu kurulursa yaşananları anlatırım" açıklamaları vurgulandı.

Genelkurmay Askeri Savcılığı'nın kumpas davalarında görevli hakimleri soruturma kapsamında dinlenmesi isteyen komutanlar iki eski mahkeme başkanına dikkat çekti. Tahliye kararları ve muhalefet şerhleri nedeniyle görevden alınan eski mahkeme başkanları Köksal Şengün ve Şeref Akçay'ın tanık olarak dinlenmesi istendi.

Dilekçede sahtecilikleri ortaya koyan bilirkişi ifadeleri inceleme raporları da bir bir anlatıldı.

Haber: Özer Sürmeli

ulusalkanal.com.tr

Hüseyin Çelik yanıt vermekte zorlandı Gündem Cemaat resti çekti Gündem Erdoğan'a işçilerden tepki Gündem 'Cemaatçi TÜBİTAK Mühendisleri tutuklanmalı' Gündem