Fransız Dışişleri Bakanı Jean-Marc Ayrault Türkiye'ye geldi

Fransız Dışişleri Bakanı Jean-Marc Ayrault Ankara’da temaslarda bulunuyor. Meclis Başkanı İsmail Kahraman, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşen Ayrault, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile de bir araya geldi. Görüşmelerde Musul operasyonu ve Kıbrıs müzakereleri ele alınıyor.

Abone ol

Fransız Dışişleri Bakanı Jean-Marc Ayrault Türkiye'ye geldi.

Meclis Başkanı İsmail Kahraman ile bir araya gelen Ayrault, 15 Temmuz'da darbecilerin hedef aldığı noktaları gezdi, darbeye karşı Türkiye'nin yanında olduklarını vurguladı.

Ayrault, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu da Meclis'teki makamında ziyaret etti. Görüşme basına kapalı yapıldı.

Musul operasyonu ve Kıbrıs müzakerelerinin ele alındığı görüşmelerde Ayrault, şu sıralarda Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile görüşüyor. İkilinin saat 14'te kameralar karşısına geçmesi bekleniyor.

Ayrault'u, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım da ayrı ayrı kabul edecek.

Dün Türkiye'ye gelen Ayrault'un ilk durağı ise Gaziantep Nizip'teki mülteci kampları oldu.

Suriyeli mültecileri ziyaret eden Ayrault, "En çok Suriyeli mülteciyi ağırlayan Türkiye'nin bu çabalarını dayanışmayla karşılıyoruz" ifadelerini kullandı.

Musul operasyonunu da değerlendiren Ayrault, "Irak’taki nüfus ve dini çeşitliliği korumamız gerekiyor. Herkese saygı gösteren bir yönetişimin başlatılması gerekiyor" dedi.

Ayrault, Musul IŞİD'ten kurtulduktan sonra "Ne olacak" sorusunu irdelemek için Fransa'nın Başkenti Paris'te yapılacak zirveyi işaret etti.

Suriye'de savaşın bir çözüm olmadığını da savunan Fransız Dışişleri Bakanı Ayrault, bunu temaslarında gündeme getireceğini belirtti.

Türkiye'den sonra Yunanistan ve Güney Kıbrıs'a gidecek Ayrault, Güney Kıbrıs'ta Rum lider Nikos Anastasiadis (Nikos Anastadiadis) ve BM Kıbrıs Özel Temsilcisi Espen Eide ile görüşecek. Kıbrıs’taki görüşmelerde Kıbrıs Müzakereleri masaya yatırılacak.

ulusalkanal.com.tr

IŞİD, Rutbah kasabasındaki uyuyan hücrelerini devreye soktu Dünya Haima tayfunu, Çin'i vurdu Dünya Libya'nın Sirte kentinde IŞİD terör örgütüne yönelik operasyon Dünya Irak ordusu, Türkiye'nin operasyona katıldığına yönelik haberleri yalanladı Dünya