Suriye ordusu ile terör örgütü YPG arasında şiddetli çatışmalar var

Suriye'nin Haseke kentinde Suriye hükümetine bağlı Ulusal Savunma Birlikleri ile PKK'ya bağlı unsurlar arasında şiddetli çatışmalar sürüyor. Bölgeden gelen son bilgilere göre Suriye ordusu hava operasyonlarına devam ediyor.

Abone ol

Çatışmalar geçtiğimiz Perşembe günü başladı. Suriye hükümeti ile PKK'ya bağlı unsurlar Haseke kentinde şiddetli mücadeleye girişti. PYD'nin Amerika liderliğinde Menbiç'i ele geçirmesinden sonra örgüt, Haseke'den Suriye ordusu yanında savaşan Ulusal Savunma Birliklerini çıkarmaya çalıştı. Bunun üzerine Şam Haseke'ye doğrudan savaş uçaklarıyla müdahele etti.

Suriye hükümeti krizin başından bu yana PKK'yı bu derece sert hedef almamıştı. Örgütün federasyon ilan etmesi, ABD desteğiyle ülkenin kuzeyinde toprak genişletmesi ve devletin kamu hizmetlerini engelleme girişimleri çatışma sürecini belirledi. Haseke, PKK/PYD'nin ilan ettiği federasyonunun da merkezi konumunda yer alıyor.

Türkiye, Rusya ve İran arasında gelişen yeni dış politika denklemi de Suriye hükümetinin PKK'ya yönelik tavrında önemli etklenlerden bir tanesi oldu.

Haseke kent merkezi halen Suriye hükümetinin kontrolünde. ABD destekli PKK/PYD unsurları hükümet güçlerini çevrelemeye çalışıyor. PYD Suriye ordusu ve bağlı milislerin tamamen Haseke'yi terketmesini istiyor. Kamışlı yakınlarındaki havalimanı ordunun elinde bulunuyor. Havalimanı kente yönelik askeri intikal açısından kritik önem taşıyor.

Es Sefir gazetesi Haseke'deki ordu güçlerinin mevcuduna ilişkin bilgileri paylaştı. Buna göre; Kamışlı’da havaalanı yakınlarında 2 bin 500 asker ve subay, Haseke’nin doğusunda konuşlanan 121. Topçu tugayında 500 asker ve subay, Gezegen dağına doğru yayılan 123. Piyade Tugayında 2 bin 500 piyade, Haseke şehir merkezinde konuşlanan 5. Alayda 500 asker bulunuyor.

ulusalkanal.com.tr

Irak, 1700 kişiyi katleden 36 IŞİD'li teröristi idam etti Dünya Dünya, doğal afetlerle boğuşuyor Dünya Gaziantep bombası Ankara ve Suruç'la aynı çıktı Dünya İran: Rusya, Hamedan Üssü'nü kullanmayı şimdilik durdurdu Dünya