Millet İttifakı umduğunu bulamadı

Deneyimli gazeteciler, AKP'nin oy kaybı yaşadığı, Millet İttifakının ise umduğunu bulamadığı seçim sonuçlarını Ulusal Kanal'a yorumladı. Gazetecilere göre, ekonomideki kötü gidişat AKP'nin oyunun düşmesine neden oldu. CHP ve İyi Parti'nin yürüttüğü Selahattin Demirtaş ile HDP kampanyası ise AKP'nin yanı sıra MHP'ye de yaradı.

Abone ol

24 Haziran seçimlerinin sonuçları tartışılıyor.

1 Kasım'da yüzde 49 bandında oy alan AKP, bu seçimde kesin olmayan sonuçlara göre yüzde 42'lere geriledi.

AKP aldığı oy ile Meclis'te 293 sandalye kazandı. İktidar partisi böylece Meclis'te çoğunluk olarak tarif edilen 301 sayısına ulaşamadı.

Aydınlık Gazetesi Ankara Temsilcisi İsmet Özçelik, seçim sonuçlarını ve AKP'nin çoğunluğu elde edememesini Ulusal Kanal'a değerlendirdi.

Seçimlerde Millet İttifakı Meclis'te çoğunluk olan 301 rakamına ulaşmayı hedefliyordu. Ancak hedef gerçekleşmedi. Gazeteci Özçelik, CHP'nin "HDP barajı aşmalı" ile "Demirtaş özgür kampanya yürütsün" propagandasının Cumhur İttifakı'na oy kazandırdığını söyledi.

Seçim sonuçlarının bir sürprizi de MHP'nin yüzde 10 barajını aşmasıydı. Özçelik, burada da İyi Parti'nin rol oynadığını kaydetti.

Gazeteci Fahrettin Fidan da CHP'den HDP'ye oy kayması olduğunu ifade etti.

ulusal.com.tr

FETÖ'nün 'dar bölge sorumlusuna' 10 yıl 6 ay hapis cezası Gündem Meclise giremediler Gündem Seçim sonrası CHP'de 10 istifa Gündem Düzce'de oylar yeniden sayılıyor Gündem