Bahçeli işareti verdi: Onları partiden kovacak

Grup toplantısında böyle konuşan Bahçeli muhalifleri partiden kovacağının da sinyallerini verdi. Bu arada Bahçeli karşısında en güçlü aday olarak görülen Meral Akşener'in, kararını yakın zamanda açıklayacağı öne sürüldü.

Abone ol

7 Haziran gecesi 'Tek başına muhalefet' söylemiyle öne çıkan Devlet Bahçeli, 1 Kasım seçimlerinin ardından parti için muhalifefete karşı taktik savaşlarını devreye soktu. Bahçeli hem söylemini sertleştirdi, hem de stratejik adımlar atmaya başladı.

Eski ve yeni milletvekilleri, ardından MYK, sonrasında ise İl Başkanlarını toplayan Bahçeli, Ümit Özdağ’ı Genel Başkan Yardımcısı yaptı.

Bahçeli İl Başkanlarıyla yaptığı toplantında, genel başkanlığa aday olanların kongre toplansa bile salona giremeyeceklerini söyledi. MHP Lideri kongre için imza veren delegeleri de partiden tek tek atacağının işaretini verdi.

Bahçeli, koltuğunu kaybetmemek için ipleri sıkı tutarken, muhalifler de saflarını giderek sıklaştırıyor. Eski TBMM Başkanvekili Meral Akşener ve eski Iğdır Milletvekili Sinan Oğan etrafında yoğunlaşan muhalifler MHP’nin aksaçlıları ile birlikte hareket etmeye gayret gösteriyor.

Aksaçlılar, Akşener, Oğan, Koray Aydın, Selim Kaptanoğlu ve Süleyman Sazak’ı aynı masada kameraların karşısına çıkararak kongre çağrısı yapılmasını istiyor. Bahçeli'ye karşı en güçlü rakip olarak gösterilen Meral Akşener'in kararını yakın zamanda açıklayacağı iddia ediliyor.

Bu arada Koray Aydın'ın Bahçeli’nin eski ve yeni milletvekillerine verdiği yemeğe katılmaması da dikkat çekti.

ulusalkanal.com.tr

Koç: Esad'ın geleceğine Türkiye değil Suriye halkı karar verir Gündem "Cumhuriyete karşı savaş yaşanıyor" Gündem IŞİD adını değiştirdi: İşte yeni adı Gündem Manisa'da FETÖ operasyonu: 7 kişi tutuklandı Gündem