Türkiye'de Kovid-19'dan iyileşenlerin sayısı 211 bin 561 oldu

Ülkemizde son 24 saatte 963 kişiye Kovid-19 tanısı konuldu. 15 vatandaşımız hayatını kaybetti. Salgın tedbirlerine karşı da Zonguldak'ta toplu bayramlaşma ve mezarlık ziyaretleri yasaklandı.

Abone ol

Son 24 saat içinde vefat sayısı, 30 gün sonra ilk kez 15 olarak gerçekleşti. Yeni iyileşen hasta sayısında düne göre artış yaşandı.

Uzun süredir vaka sayısı 900'lerde seyrediyor. Son olarak 963 kişiye daha virüs tanısı kondu. 15 vatandaş hayatını kaybetti.

Toplam vaka sayısı 227 bin 982, can kaybı ise 5 bin 645 oldu. Tedavisi tamamlananların sayısı da 211 bin 561'e ulaştı.

Virüs tedbirleri genişletildi. Zonguldak'ta Kurban Bayramı'nda toplu bayramlaşma ve mezarlık ziyaretleri yasaklandı.

Bireysel olarak yapılabilecek ziyarette, mezarlıklara giriş çıkışlar ayrı noktalardan yapılacak. Ziyaretlerde maske, mesafe ve temizlik şartına uyulacak. Alınan kararlara uymayanlara ise adli ve idari işlem uygulanacak.

Konya'da ise filyasyon çalışmasına engel olan site yöneticisi tutuklandı.

Mevleviye Sokak'ta bulunan bir sitede sağlık çalışanlarına yönelik saldırı olayıyla ilgili soruşturmanın devam ettiği bildirildi. Hakkında tutuklama kararı verilen şüpheli M.K.'nın Kapalı Ceza İnfaz Kurumuna gönderildiği belirtildi.

ulusal.com.tr

Diyetisyenler bayram öncesi uyardı Sağlık Tüp bebekte başarı oranı yükselecek Sağlık Sağlık çalışanları ek ödemelerden mutsuz Sağlık Sözleşmeli öğretmenlik mülakat sonuçları açıklandı Sağlık