Adnan Oktar'ın 'Kedicikler'inin Ergenekon'da ne işi var?

Serdar Öztürk’ün, F tipi polislerle hareket ettikleri gerekçesiyle Adnan Oktar’ın ‘kedicik’lerine açtığı dava başladı. Öztürk, kadınların tertip öncesi ofisine keşif amacıyla gönderildiklerini söyledi

Abone ol

Serdar Öztürk’ün, F tipi polislerle hareket ettikleri gerekçesiyle Adnan Oktar’ın ‘kedicik’lerine açtığı dava başladı. Öztürk, kadınların tertip öncesi ofisine keşif amacıyla gönderildiklerini söyledi

Ergenekon davasında yargılanan Emekli Üsteğmen Serdar Öztürk’ün, kamuoyunda Adnan Oktar’ın “kedicikleri” olarak bilinen Ayşegül Hüma Babuna ile Aylin Atmaca’ya açtığı “iftira” davası önceki gün başladı. Öztürk, Babuna ve Atmaca’nın Gülen cemaatine bağlı polislerle birlikte Ergenekon tertibinde yer aldıklarını söyledi.

Emekli Üsteğmen ve avukat Serdar Öztürk’ün Ankara’daki ofisinde 2009 yılında arama yapılmış ve Öztürk sözde “İrticayla Mücadele Eylem Planı”nın fotokopisi bulunduğu iddiasıyla tutuklanmıştı.

4 yıl tutuklu yargılanan Öztürk ile Babuna ve Atmaca birbirlerine karşılıklı iftira davası açmıştı. Babuna ve Atmaca’ın şikâyetçi olduğu davada Öztürk’e ceza verildi. Öztürk’ün şikâyetçi olduğu dava ise Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı 10. Asliye Ceza Mahkemesi’nde önceki gün görülmeye başlandı. Duruşmaya sanıklardan Aylin Atmaca katılırken Ayşegül Hüma Babuna gelmedi. Serdar Öztürk, F Tipi polislerin kendilerine kumpas kurduğunu, bazı operasyonlarda Adnan Oktar’ın kızlarını kullandığını, Babuna ile Atmaca’nın bu sebeple ofisini arayıp kendisini avukat olarak tutmak istediklerini söylediğini anlattı. Babuna ve Atmaca’nın avukatlar Levent Göktaş, Hüseyin Buzoğlu ve Necdet Okçu’nun da tutuklanmasını sağlandıklarını söyledi.

‘KEŞİF AMACIYLA GÖNDERİLDİLER’

Ofislerine sahte delil yerleştirenlerin F Tipi polisler olduğunu ifade eden Öztürk, Adnan Oktar’cı kadınların operasyonlardan önce keşif için ofise gönderildiğini söyledi.

Öztürk, Atmaca’nın telefonda kendisini farklı isimle tanıttığını ve üzerine kayıtlı olmayan bir telefon hattı kullandığını söyledi. Sanıkların İsrail’e kayıtlı bazı numaralarla görüştüklerini de vurgulayan Öztürk, numaraları tutanağa yazdırdı.

Atmaca da kendi adına telefon kullandığında çok telefon aldığını ve rahatsız olduğunu ifade etti. İsrail’le bağlantısı olmadığını söyleyen Atmaca “Ayrıca benim babam da amcam da TSK’da komutanlık yapmış kişilerdir” dedi. Dava bir buçuk ay sonraya ertelendi.

Aydınlık

22 yıldır inandırmaya çalışıyor Gündem "TGB varolduğu sürece aydınlık günler göreceğiz" Gündem Tarhan’ın partisinin yöneticisi Yunusoğlu: Ulusalcı değil merkez partiyiz Gündem Sakallı futbolcuya para cezası!.. Gündem