"Kendi çıkarları için Türkiye'nin imajını harcadılar"

Abone ol

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin haftalık grup toplantısında konuştu.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satır başları:

Turizmde çok kötüyüz. Turist gelmiyor. Sorunları ilgili kişilere anlattım. Bu sorunları çözmek için halktan, insanlıktan yana olmak lazım. Bu sorunu ancak CHP çözer. Turist gelmiyor. Neden Turist gelmiyor? Bu sorunun cevabını hep birlikte tartıştık. Turistin Türkiye'ye gelmemesinin sebebi dünyadaki imajının bozulması. Türkiye'de demokrasi yok, turistler demokrasi olmayan yere neden gidelim diyorlar.

"EYLEM YAPTILARSA TUTUKLAYIN"

Demokrasi adına herşeyin hesabını soracağız. Bu aydınlar, ellerine bomba alıp eylem yaptılarsa buyrun tutuklayın. Siz Türkiye'nin dünyada bozulan imajına katkı yapıyorsunuz.

"TÜRKİYE'NİN İMAJINI BOZAN SİYASETE DUR DİYECEĞİZ"

Cumhuriyet tarihinde yağmur duasından sonra turist duasına çıktık. Esnafın durumu çok köyü ben biliyorum. Esnaf kardeşim seni bu hale kim getirdi? kendine bu soruyu sor. 14 yıldan beri ülkeyi yönetiyorlardı. Ne oldu bir anda turistte gelmemeye başladı. Bıçak gibi neden kesildi. Seni bu noktaya getiren siyasete dur demen lazım. Hep beraber 'dur' diyeceğiz.

"KENDİ ÇIKARLARI İÇİN TÜRKİYE'NİN İMAJINI HARCARLAR"

78 milyon vatandaşa sesleniyorum. Ne oldu da İsrail'le muhtaç duruma geldik. Bütün aydınlara sesleniyorum. Şuanki hükümet Türkiye'nin çıkarlarını koruyamıyor ve kendi gelecekleri için Türkiye'nin imajını harcamaktan çekinmeyeceklerdir.

"ÇİFTÇİNİN ÇIKARLARINI KORUYAMIYORLAR"

Açıklanan reform paketinde Türkiye'nin yurtdışında tarım arazisi kiralayacağı söylendi. Çiftçilere sesleniyorum, sizler bütün arazini ektiniz mi? Bunların reformdan anladığı bu. Trakya büyüklüğünde arazi ekilimiyor bu ülkede. Malı götürecekler ama kılıf bulmaları gerekiyor. Fakirin cebinden nasıl para alacağız bunun yolunu arıyorlar. Bu hükümet çiftçinin çıkarlarını koruyan bir hükümet değil.

Doğu Perinçek: Topçu Kışlası’nı yapmak AVM yapmaya benzemez Gündem Hakkari'de zırhlı araca terör saldırısı: 1 PKK'lı etkisiz hale getirildi Gündem PKK'nın sokak saldırılarının plan krokileri Nusaybin'de, silahlar İzmir'de bulundu Gündem Bahçeli asansörde mahsur kaldı Gündem