4 üniversiteye rektör atandı! Aralarında dikkat çeken bir isim var

Bazı üniversitelere atanan rektörlere ilişkin kararlar Resmi Gazete'de yer aldı.

Abone ol

Bilecik Şeyh Edebali, Erciyes, Hacettepe ve Selçuk üniversitelerine yapılan rektör atamalarına ilişkin Cumhurbaşkanlığı kararları Resmi Gazete'de yayımlandı.

Buna göre, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. İbrahim Taş atandı. Erciyes Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Muhammet Güven, Hacettepe Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Haluk Özen, Selçuk Üniversitesi Rektörlüğüne de Prof. Dr. Mustafa Şahin getirildi.

Rektörler, Anayasa'nın 130. ve 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu'nun 13. maddeleri uyarınca, Yükseköğretim Kurulu'nun önerdiği adaylar arasından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından atandı.

ARALARINDA DİKKAT ÇEKEN BİR İSİM VAR

Hacettepe Üniversitesi'nde yapılan rektörlük seçimlerinde birinci olan ve ismi YÖK'e gönderilen Prof. Dr. Haluk Özen'le ilgili iki gün önce Yeni Şafak gazetesinde çıkan bir haberde Gezi direnişini desteklemekle suçlanmıştı. Seçimde 688 oy olan rektör adayı Prof. Dr. Haluk Özen'in sosyal medyada hükümeti ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef alan paylaşımlar yaptığı iddia edilmişti.

ulusalkanal.com.tr

Korsavaş Derneği'nden şehit çocuklarına burs ve eğitim Sağlık Hastaneler doldu! Sağlık Sağlıkçıların sıhhatli yaşam reçetesi bisiklet Sağlık Yeni hayata bu merkezde adım atıyorlar Sağlık