Youtube yasağında yeni gelişme

Suriye ile savaş planı kayıtlarının yayınlanmasının ardından kapatılan Youtube, erişim engelinin kaldırılması için Anayasa Mahkemesi'ne başvurdu. Youtube sözcüsü, "Engelin kaldırılması için çözümü yasal platformlarda arıyoruz" dedi.

Abone ol

Suriye ile savaş planlarının yapıldığı toplantı kayıtlarının yayınlanmasının ardından kapatılan Youtube, yasağı Anayasa Mahkemesi'ne taşıdı. Şirket, erişim engelinin kaldırılması için, avukatı aracılığıyla Anayasa Mahkemesine bireysel başvuruda bulundu.

Avukat Gönenç Gürkaynak ayrıca, Ankara 4'üncü İdare Mahkemesine de "erişimin engellenmesi işleminin iptali ve yürütmesinin durdurulması" istemiyle dava açtı.

Öte yandan Youtube sözcüsü, Anayasa Mahkemesine yapılan başvuruyla ilgili olarak açıklama yaptı.

Hürriyet'e konuşan sözcü, "YouTube engelinin devam ediyor olması, Türkiye’deki kullanıcılar ve işletmeler için büyük bir hayal kırıklığı yaratmaktadır. YouTube engelinin kaldırılması için çözümü yasal platformlarda arama yoluna gidiyoruz" dedi.

ulusalkanal.com.tr

Reyhanlı itirafı: ''Elimizde belgeler var'' Gündem İşte baraj doluluk oranları Gündem ''Suriye'deki kimyasal saldırıyı Erdoğan yaptırdı'' Gündem ''İstifa edin partimizden'' Gündem