Diyarbakır'da operasyon

Diyarbakır'da polis ekipleri "YPG'liler tedavi oluyor" istihbaratı üzerine Ana Çocuk Sağlık Merkezi'ne baskın düzenledi. Ekipler, tedavi gören 15 Kobanili'nin fotoğrafını çekip parmak izini aldı.

Abone ol

Diyarbakır'da Kardelen Ana Çocuk Sağlık Merkezi'nde "YPG'liler tedavi oluyor" istihbaratı polis ekiplerini harekete geçirdi.

Dün gece saat 01.00 sıralarında Büyükşehir Belediyesi'ne ait Sağlık Merkezi’ne giden polisler, kapıların açılmasını istedi. İçerde bulunanlar kapıyı açmayınca ekipler kapıları kırarak içeri girdi.

Baskında, Sağlık Merkez'inde, yetişkin olan 15 yaralı Kobanili'nin olduğu tespit edildi. Polis, tedavileri hastanede değil de burada yapılan 15 Kobanili'nin fotoğraflarını çekti. Parmak izlerini aldı.

Sağlık Merkezi'ne yapılan bu baskın yeni değil. Daha önceki baskında 40’a yakın kişinin polis tarafından bu merkezden alındığı biliniyor.

Bağlar Belediye Başkanı Birsen Kaya Akat ise baskına tepki gösterdi. Akat, "Emniyetin bu tutumunu kınıyoruz. İki defadır sağlık merkezimiz baskına uğruyor." dedi.

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, baskını doğruladı. Yetkililer, Suriye'den gelen bazı YPG'lilerin tedavi edildiği istihbaratı üzerine operasyon yaptıklarını açıkladı.

Öte yandan Mardin 2'inci Ağır Ceza Mahkemesi geçen hafta önemli bir karara imza attı. Mahkeme, PYD'nin silahlı kolu olan YPG'yi PKK ile bağlantılı silahlı terör örgütü olduğuna hükmetmişti.

ulusalkanal.com.tr

CHP'den Batum'a ihraç kararı Gündem "Bizi terörist görmüyorlar" Gündem Ölümünün 8’inci yılında anıldı Gündem F-tipi polislere soruşturma Gündem