Türk-İş kadın işçiler için seminer düzenledi

Türk-İş Konfederasyonu, 25 Kasım Kadına Şiddetle Mücadele Günü’nde kadın işçilere bir seminer verdi. Çalışma Bakanı Vedat Bilgin’in de katıldığı programda, kadının çalışma hayatındaki yeri ve örgütlülüğe dikkat çekildi.

Abone ol

Türk-İş Konfederasyonu, 25 Kasım Kadına Şiddetle Mücadele Günü’nde kadın işçilere bir seminer verdi.

Seminerde kadının emeğine vurgu yapıldı, daha fazla çalışma hayatında yer alması gerektiği belirtildi.

Türk-İş, 25 Kasım Kadına Şiddetle Mücadele Günü nedeniyle bir seminer düzenledi. Konfederasyona bağlı sendikalara üye işçi kadınların katıldığı seminerde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay da yer aldı.

Vedat Bilgin, kadınların Cumhuriyet kazanımlarıyla elde ettiği hakların önemine işaret etti. Bakan, kadınların daha fazla çalışma hayatında olması gerektiğini belirtti.

- Cumhuriyet büyük başarılara imza attı. Bu modernleşme sürecinin birinci boyutu kadınının toplumsal hayatta merkeze doğru ilerlemesi. İş gücünde kadın artıyor.

Meclis’teki siyasi partilere örgütlenme konusunda görev düştüğünü ifade eden Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay da, “İşçi İttifakı kurulsun” dedi.

- İşçi ittifakı, kadın ittifakı, engelli ittifakı kursunlar. Millet İttifakı, Cumhur İttifakı deniliyor. İşçi İttifakı lazım bu ülkede.

Kadıköy metrosundaki bıçaklı saldırgan tutuklandı Gündem KGK: Yazılı medya çok zor durumda Gündem Kapatılan kuyudan petrol çıktı: Kapasitesi günlük 3 bin varilin üzerinde Gündem Devlet Bahçeli'nin MYK sonrası açıklaması: ''Darbeyle yapamadıklarını dövizle de başaramayacaklar'' Gündem