ABD'den İdlib tehdidi

Tahran zirvesi öncesi Amerika cephesinden de kışkırtıcı açıklamalar geldi. ABD Başkanı Donald Trump "yüz binlerce insan ölebilir" dedi. Fransa ise kimyasal silah provokasyonu için düğmeye bastı, Suriye'yi bombalamakla tehdit etti.

Abone ol

Tahran'daki kritik zirve öncesi Washington cephesi hareketlendi.

ABD Başkanı Donald Trump, önce Twitter'dan İdlib operasyonunu hedef aldı.

Trump, "Beşşar Esed, Suriye'nin İdlib şehrine düşünmeden saldırmamalı. Ruslar ve İranlılar bu muhtemel insanlık trajedisinde yer alarak derin bir insani hata yaparlar. Yüz binlerce insan ölebilir" dedi.

Daha sonra Kuveyt Emiri Şeyh Sabah ile yaptığı toplantıda İdib'le ilgili "Bu çok üzücü bir durum. Sonuçta onların temkinli ve dikkatli olacağını düşünüyorum. Eğer bir katliam olursa dünya buna çok öfkeli olacaktır, ABD de çok öfkelenecektir." ifadelerini kullandı.

Öte yandan İdlib için tezgahlanan "kimyasal yalanı" için de düğmeye basıldı. Fransa, "kimyasal saldırı" bahanesiyle Suriye'yi bombalamakla tehdit etti.

Fransa Genelkurmay Başkanı Francois Lecointre, olası İdlib operasyonunda kimyasal silah kullanılması halinde Suriye'yedeki hedefleri vurmaya hazır olduklarını söyledi.

İdlib operasyonuyla bir açıklama da Almanya'dan geldi. Alman Başbakan Angela Merkel, " İdlib'de insani bir felaketten mutlaka kaçınmalıyız" açıklamasında bulundu.

ulusal.com.tr

İdlib'de son durum Dünya İsrail Kudüs'e yerleim yeri inşa etme kararı aldı Dünya Donald Trump'tan "isimsiz" makaleye tepki Dünya Japonya'da 6,6 büyüklüğünde deprem Dünya