Bakan Koca'dan İran ve koronavirüs açıklaması

İran’da yaşanan koronavirüs vakasına karşı Türkiye ile birlikte önlemler alınacak. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İranlı mevkidaşı ile telefonda görüştü. Koca, görüşmeye ilişkin tedbirlerin acilen hayata geçirileceğini ifade etti. Bilim Kurulu toplantısı sonrası açıklama yapan Koca, İran’dan gelen yolcuların kontrolden geçtiğini vurguladı.

Abone ol

Koronavirüs tehdidine karşı İran ve Türkiye birlikte tedbirler alacak.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İran Sağlık Bakanı Said Nemeki ile telefonda görüştü. Koca, Nermeki ile İran'da yaşanan yeni tip koronavirüs vakasına ilişkin konuştu. Koca, görüşmeye ilişkin sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu. Bakan paylaşımda, “İki ülke arasında alınması gereken tedbirleri acilen hayata geçireceğimizi karşılıklı olarak teyit ettik” ifadelerine yer verdi.

Sağlık Bakanlığı 21 Şubat’ta koronavirüse karşı alınan önlemler ve çalışmalara ilişkin Bilim Kurulu toplantısı yapıldı. Toplantı sonrası açıklama ise Bakan Koca’dan geldi. Koca’nın gündeminde son zamanlarda İran’da da ortaya çıkan koronavirüs tehdidi vardı.

Koca, açıklamasında İran’da 758 şüpheli vaka, 18 pozitif vaka ve 5 ölüm olduğunu belirtti.

Koca, İranlı mevkidaşının görüşmede kendisine vakaların Kum'da olduğunu, sınır bölgesinde olmadığını söylediğini ifade etti.

Şu ana kadar Türkiye’de koronavirüs vakasına rastlanmadığını da hatırlattı Koca, Çin’e tekrar yardım gönderme planı olduğunu vurguladı.

ulusal.com.tr

Ceren Damar davasında karar Gündem En güzel Cuma mesajları... Sevdiklerinize yollayabileceğiniz en güzel Cuma mesajları 21 Şubat Cuma özel mesajlar Gündem Diyarbakır annelerinin oturma eylemine 3 aile daha katıldı Gündem Erdoğan, Serrac'ı kabul etti Gündem