İran'da 103 yaşındaki kadın koronavirüsü yendi

Koronavirüs salgını Dünyada etkisini göstermeye devam ediyor. Avrupa'da birçok ülkede sokağa çıkma yasağı var. Ölü sayısı ve vaka sayısı giderek artıyor. İran'da ise 103 yaşında bir kadın virüsü yenmeyi başarması umut oldu.

Abone ol

İtlaya'dan sonra en kritik ülke İran... Hayatını kaybedenlerin sayısı bin 135'e çıktı.

Sağlık hizmetine destek sunmak için Devrim Muhafızları harekete geçti. Bandar Abbas şehrine "Şehit Fatmi" saha alanını kurdu.

İran'ın Simnan kentinde ise 103 yaşındaki bir kadın dikkat çekti. Koronavirüsü yenen en yaşlı ikinci insan olarak kayıtlara geçti.

Bir haftadır tedavi gören kadın, iyileşerek evine gönderildi.

Benzer bir olay da Çin'de yaşanmıştı. Koronavirüse yakalanan 103 yaşındaki bir kadın 6 günlük tedavisinin ardından taburcu edilmişti.

Şu ana kadar virüs salgınından dünyada 7 bin 900'ün üzerinde kişi hayatını kaybetti. Virüsten etkilenen 198 bini aşkın kişiden neredeyse 83 bini iyileşti.

İspanya, Fransa ve Belçika'nın birçok bölgesinde de zorunlu haller dışında sokağa çıkma yasağı uygulanıyor.

İngiltere'de ise virüs nedeniyle astım ve şeker hastası olan 54 yaşındaki bir Türk hayatını kaybetti. Avusturya’dan da üzücü haber geldi. Böbrek yetmezliği ve şeker hastalığı bulunan 28 yaşında bir Türk kadın, yaşamını yitirdi.

İspanya'da da vaka ve ölüm sayısı artış gösteriyor. Hayatını kaybedenlerin sayısı 558'e yükseldi. Salgının en çok görüldüğü yer Başkent Madrid oldu. İspanya Başbakanı Pedro Sanchez, mecliste yaptığı konuşmada, "En zor dönem daha gelmedi." demişti.

Avrupa salgında kötü sınav verdi. Önlemleri geç aldı. Avrupa Birliği Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen de Avrupa olarak virüsü hafife aldıklarını söyledi.

ulusal.com.tr

Çin'in mücadelesi sınırları aştı Dünya BAE koronavirüs nedeniyle vatandaşlarının yurt dışına çıkışını yasakladı Dünya Kolombiya'da koronavirüs nedeniyle acil durum ilan edildi Dünya Ukraynalı milletvekilinde koronavirüs tespit edildi Dünya