Erdoğan'dan yeni anayasa açıklaması! Referandum sinyali verildi

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, "1 Kasım’ın en önemli mesajlarından biri de bir an önce yeni anayasa meselesinin çözülmesidir" dedi. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın da Başkanlık modeli için referandum sinyali verdi. HDP de başkanlık sistemini tartışmaya hazır olduklarını açıkladı.

Abone ol

Seçim sonuçlarıyla birlikte AKP kanadı, yeni anayasa ve başkanlık konusunu Türkiye'nin gündemine sokmaya çağlışıyor.

Başbakan Davutoğlu'nun ilk gün verdiği mesajın ardından bugün Cumhurbaşkanı ve HDP de topa girdi.

Muhtarlarla 13'üncü kez bir araya gelen Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan AKP dışındaki diğer partilere çağrı yaptı. Erdoğan, Başbakan Davutoğlu ile görüşmelerinde bu konuyu ele aldıklarını da söyledi.

Cumhurbaşkanı Genel Sekreteri İbrahim Kalın da yaptığı açıklamada başkanlık sistemine geçiş için referandum sinyali verdi.

Tartışmaya 7 Haziran öncesinde tüm propagandasını "Tayyip Erdoğan'ı başkan yaptırmamak" üzerine kuran HDP de katıldı. Ancak HDP, 180 derecelik bir dönüş yaptı.

HDP sözcüsü Ayhan Bilgen "Başkanlık sistemi dahil tüm modelleri tartışabiliriz" dedi.

ulusalkanal.com.tr

Doğu Perinçek'ten başkanlık çıkışı Gündem "Bazı şüpheliler hakkında somut delil yok" Gündem Diyarbakır Hani ve Lice'de 22 mahallede sokağa çıkmak yasaklandı Gündem Atatürk Havalimanı'nda '... uçağı havalimanımıza inmiştir’ anonsu artık olmayacak Gündem