ABD'nin skandal raporuna tepkiler sürüyor

ABD'nin Türkiye aleyhinde hazırladığı skandal insan hakları raporuna tepkiler gelmeye devam ediyor. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, terörle mücadeleye yönelik haksız eleştirileri Türkiye’nin ciddiye almasının mümkün olmadığını belirtti. MHP Grup Başkanvekili Muhammed Levent Bülbül de raporun kabul edilemez olduğunu söyledi.

Abone ol

PKK'yı "kara gücü" gören ABD'nin Türkiye aleyhinde hazırladığı skandal yıllık insan haklarıraporuna tepkiler sürüyor.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, ABD'nin Türkiye'nin terörle mücadelesini hedef aldığını söyledi:

- ABD Dışişleri Bakanlığının her yıl yayımlanan İnsan Hakları Raporu, ülkemize yönelik haksız eleştiriler içermektedir. Türkiye, insan haklarını, bir iç politika meselesinden ziyade evrensel bir mesele olarak görmektedir.

- Terörle mücadelemiz ve milletimizin güvenliğini sağlamaya yönelik çabalarımıza yönelik haksız eleştirileri ciddiye almamız söz konusu değildir. Demokratik yollarla seçilmiş bir hükümet olarak sorumluluğumuz ülkemizin birliğini, bütünlüğünü ve milletimizin güvenliğini korumaktır. Türkiye terör örgütleri PKK, FETÖ ve DAEŞ ile mücadelesini milletimizin güvenliği ile hak ve özgürlükleri arasındaki dengeyi gözeterek yürütmektedir.

ABD'nin Türkiye karşıtı raporuna MHP'den de tepki geldi. Meclis'te konuşan MHP Grup Başkanvekili Muhammed Levent Bülbül, Türkiye'nin mücadelesinin sivillerle değil terör örgütleriyle olduğunu belirtti:

- Bu iddiaların daha önce çeşitli vesilelerle reddedilmesine rağmen tekrarlanmasının izahı bulunamamaktadır.

- Suriye'deki terörle mücadele harekâtlarımız bağlamında yapılan, ortaya konulan iddialar kabul edilemezdir. Raporda muhtelif hak ihlalleri bağlamında atıfta bulunulan PKK/YPG terör örgütünün Suriyelilere yönelik terör eylemlerine değinilmemesi dikkat çekicidir. Terör örgütünün terörist kimliğini göz ardı eden ve terörle iltisaklı çevrelerin söylemlerine destek mahiyetinde iddialara yer verilmesi de aynı şeklide kabul edilmezdir.

Biden sözde soykırımı tanıyacak mı? Gündem Bakan Soylu PKK'nın rakamlarını açıkladı Gündem Vanlı aileler HDP'nin kapatılmasını dört gözle bekliyor Gündem Türkiye'den GKRY'ye EOKA tepkisi Gündem