Şehidi on binler uğurladı

Siirt'te PKK'nın hain saldırısında şehit olan mehmetçikler memleketlerinde son yolculuğuna uğurlandı. Törenlere on binden fazla yurttaş katıldı.

Abone ol

Siirt'te PKK'nın mayınlı saldırısında şehit olan askerleri son yolculuğuna on binlerce yurttaş uğurladı.

Görüntüler PKK'nın sık sık saldırılar düzenlediği Şırnak'ın Silopi ilçesinden... 8 askerden bir olan Silopili Mehmet Halil Barkın'ın cenaze töreninde teröre tepki vardı.

Şehidin baba evine yakınlarının yanı sıra vatandaşlar da akın etti. Şehit, komutanlıktaki törenin ardından Karşıkaya mezarlığına götürüldü. Tabutu üzerindeki Türk bayrağını Tugay Komutanı Tuğgeneral Ufuk Ekinci, öptükten sonra şehidin babası Mehmet Sait Barkın'a teslim etti. Daha sonra şehit Kürtçe ağıtlarla defnedildi.

Saldırıda şehit düşen Uzman Çavuş Barış Akın'ın Ankara'daki evinde ise teröre tepki vardı. Şehit haberini alan vatandaşlar, çevrede bulunan binalara ve iş yerlerine Türk Bayrakları astı.

1 çocuk babası olan şehit, Nallıhan'ın Belenalan Mahallesi Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Şehit Jandarma Uzman Çavuş Hakan Aktürk'ün naaşı da Burdur'da önce baba evine götürüldü.

cenaze namazı Ulu Cami'de kılındı. Şehidin ailesi teröre tepki gösterdi.

7 silah arkadaşıyla şehit düşen jandarma çavuş Bahadır Aydın'da Bursa'ya götürüldü.

Şehidin cenazesi Türk Bayraklı 300 araçlık konvoyla Ulucami'ye götürüldü. 26 yaşındaki şehit törenine 15 bin yurttaş katıldı. Törende Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu protesto edildi.

Uzman Çavuş Ferdi Gerekli'nin cenazesi, memleketi Adana'nın Ceyhan ilçesinde toprağa verildi.

Uzun yıllar TSK'da görev yapan 1 çocuk babası şehit Gerekli, Ceyhan Asri Mezarlığı'ndaki şehitlikte son yolculuğuna uğurlandı. 2000 yılında Türk Silahlı Kuvvetleri'ne katıldığı ve 6 yıldır da Siirt'te görev yapıyordu.

8 askerden bir olan Jandarma Er Recep Beycur'un cenazesi, Erzurum'da toprağa verildi.

Şehidin Türk bayrağına sarılı naaşı, cenaze namazının ardından Kırımkaya Köyü'nde sonsuzluğa uğurlandı.

Kocaelili Emre Kaan Arlı, PKK'ya tepki sloganlarla toprağa verildi. Derince Merkez Camii’nde cenaze namazı kılındı. Törene kentin her ilçesinden yurttaş katıldı.

Şehit Körfez Şehit Mezarlığı’na defnedildi.

Siirt'te saldırıda şehit olan 8 askerden jandarma er Ömer Erüstün'ün naaşı törenin ardından Kahramanmaraş'a götürüldü. Şehit er Ömer Erüstün'ün cenazesi yarın Afşin'in Pınarbaşı Mahallesi'nde toprağa verilecek.

Diyarbakır'da dün şehit olan Jandarma Teğmen Ubeyt Turan’ın 10 bin yurttaş uğurladı.

Tokat Cumhuriyet Meydanı’nda yapılan törende şehit babası Halit Turan, PKK'ya yurttaşların desteğini göstererek yanıt verdi.

Törenin ardından cenaze namazına geçildi. Şehit, Efe Köyü’nde toğrağa verildi. 10 bin yurttaş tabutun arkasından yürüdü.

ulusalkanal.com.tr

Teröristlerin yeni görüntüleri ortaya çıktı Gündem 1. Meclis'e bayrak asan gaziler: Sorumlu AKP ve Erdoğan’dır Gündem 'Sarısülük davası başka yerde yapılsın' talebi Gündem Ak Saray'dan açıklama: Yaşanan sıkıntıların vebali... Gündem