Son dakika haberleri! Fransa'dan Türkiye kararı

Türkiye'nin Fırat'ın doğusunu terörden arındırmak için başlattığı Barış Pınarı Harkatı Avrupa'da tedirginlik yarattı. Terör örgütü PKK/YPG'ye arka çıkan Fransa, Türkiye ile silah ihracatını askıya aldığını duyurdu

Abone ol

Terör örgütü PKKYPG'ye Avrupa kol kanat gerdi. Barış Pınarı Harekatı'nı destekelemediklerini açıklayan Fransa, Türkiye'ye kısıtlı yaptırım kararı aldı.

Birleşmiş Milletler Güvenlik Kurulu'nda istediklerini alamayan Fransızlar, Türkiye ile silah ihracaatını durdurdu.

Karar Fransa Savunma Bakanlığı ve Dışişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan yazılı açıklama ile duyruldu.

Açıklamada, Türkiye'nin Fırat'ın doğusunda kullanabileceği bütün askeri teçhizatın satışının askıya alındığı belirtildi.

Yapılan açıklamada, "Fransa olarak, Türkiye'nin, Suriye'nin kuzeydoğusuna başlattığı tek taraflı harekatı kesin olarak kınadığımızı yineliyoruz. Bu operasyon, koalisyonun güçlerinin IŞİD'e karşı elde ettiği güvenlik ve istikrar çabalarını zora sokuyor ve önemli insani sorunlara sebep oluyor. Bu sebeple bu harekat, Avrupalıların güvenliğini tehdit ediyor" denildi.

Fransa dışında Almanya, Norveç, Finlandiya ve Hollanda da askeri ihracaatı askıya aldıklarını açıklamıştı.

Avrupa Birliği'de 14 Ekim'de yapılacak AB Dışişleri Konseyi toplantısını bekliyor.

Lüksemburg'da yapılacak toplantıda Türkiye'nin Barış Pınarı Harekatı'na karşı ortak bir açıklama yapılması öngörülüyor.

ulusal.com.tr

KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'dan skandal açıklama! "Barış Pınarı desek de akan kandır" Gündem MHP'li Cemal Enginyurt: İncirlik Üssü derhal kapatılmalıdır Gündem TGB'den İzmir Barosu'nun açıklamasına tepki Gündem Terör koridoru yıkılıyor! Resulayn işgalden kurtarıldı Gündem