Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'dan Esad ve ÖSO açıklaması

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Suriye krizinin çözümüne ilişkin atılan adımları değerlendirdi. Şimdiye kadar kimseyle Esad'ın gitmesine dair bir anlaşma yapmadıklarını belirten Lavrov, "Esad’ın görevi bırakmasını talep eden siyasi güçler, Suriye’de müzakerelerini bloke ediyor" dedi.

Abone ol

Akdeniz Diyalogları Forumu’na katılmak üzere İtanya'nın başkenti Roma’ya giden Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, İtalyan mevkidaşı Paolo Gentiloni ile ortak bir basın toplantısı düzenledi.

Lavrov toplantıda gazetecilerin Suriye’ye ilişkin sorularını yanıtladı.

"Rusya, Suriye krizinde diyaloğu destekliyor" diyen Lavrov, "Ancak ne yazık ki Esad’ın görevi bırakmasını talep eden siyasi güçler, Suriye’de taraflar arasındaki müzakereleri 6 aydan fazla süredir bloke ediyor" ifadlelerini kullandı.

Rus bakan, şimdiye kadar kimseyle Esad'ın görevini bırakmasına ilişkin bir anlaşma yapmadıklarını belirtti. Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin 2254 sayılı kararına göre herhangi bir ön koşul olmaksızın Suriye’de siyasi sürecin başlatılması gerektiğini vurguladı.

Lavrov, Esad’ın görevi bırakmasına yönelik taleplerin kabul edilemeyeceğini belirtti.

Lavrov ayrıca, Halep’teki çatışmalara son vermek için Türkiye’de Suriyeli muhaliflerle görüştüklerine ilişkin haberler için de "Bu heyecan oluşturacak bir durum değil. Muhaliflerle görüşme konusunda hiçbir zaman kapıları kapatmadık" dedi.

ulusalkanal.com.tr

Babek Zencani idam edilecek Dünya Suudi Arabistan'dan umre için vergi kararı Dünya Gülnara Kerimova'nın oğlu İslam Kerimov konuştu Dünya İngiliz fizikçi Stephen Hawking Roma'da hastaneye kaldırıldı Dünya