Rus uçağı düştü

Rusya Savunma Bakanlığına ait, 92 kişiyi taşıyan Tu-154 tipi uçağın Soçi'den havalandıktan sonra Karadeniz üzerinde düştüğü bildirildi.

Abone ol

Tass ajansı, Soçi şehri güvenlik birimlerinden bir kaynağa dayandırdığı haberinde, uçağın Karadeniz üzerinde düştüğünü duyurdu. Haberde kıyıdan 6 kilometre uzaklıkta uçağa ait parçalara rastlandığı belirtildi.

Savunma Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Soçi şehrinden Rusya'nın Suriye'deki Himiymim üssüne doğru yola çıkan Tupolev Tu-154 tipi uçak havalandıktan kısa süre sonra radardan kayboldu.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

Bakanlık, 92 kişinin bulunduğu uçağı arama çalışmalarına başlandığını duyurdu.

Rus basınında yer alan haberlere göre, uçakta Rus askerler, Kızıl Ordu Korosu ve gazeteciler bulunuyor.

ENKAZ BULUNDU

Rusya Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, Soçi’den kalkan uçağın kalıntılarının kıyıya 1.5 kilometre mesafede, 50 ila 70 metrede bulunduğunu ifade edildi

İnceleme ekibi, kazanın olduğu bölgeye ulaştı

PUTİN DURUMLA İLGİLİ BİLGİLENDİRİLDİ

Kremlin sözcüsü Dmitriy Peskov, Savunma Bakanı Sergey Şoygu'nun Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e kazaya dair gelişmelerle ve kurtarma operasyonuyla ilgili düzenli olarak bilgi verdiğini ifade etti.

​Gazetecilerin Karadeniz'de düşen Tu-154 uçağıyla ilgili sorularını yanıtlayan Peskov, Putin'in kazayla ilgili özel bir talimatı bulunmadığını, şu anda ilk yardım çalışmalarının yapıldığını ifade etti.

KIYIDAN 6 KM MESAFEDE BİR YOLCUNUN CESEDİNE ULAŞILDI

Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, kıyıya 6 km mesafede bir yolcunun cesedine ulaşıldığını bildirdi. Konaşenkov, "Rusya Savunma Bakanlığı'na ait Tu-154 uçağının düşmesi sonucunda hayatını kaybeden bir kişinin cesedine Soçi kıyı şeridinin 6 km açıklarında ulaşıldı. Ceset, arama-kurtarma gemisine alındı" dedi.

​Konaşenkov, "Rusya Savunma Bakanlığı'na ait Tu-154 uçağının düşmesi sonucunda hayatını kaybeden bir kişinin cesedine Soçi kıyı şeridinin 6 km açıklarında ulaşıldı. Ceset, arama-kurtarma gemisine alındı" dedi. Uçakta bulunanların kim olduğu konusunda teyit beklediklerini de söyleyen Peskov, "Ancak şu an itibarıyla uçakta Aleksandrov Korosu'nun ve gazetecilerin olduğu biliniyor. Diğerleri için teyit bekliyoruz" dedi

Uçakta bulunanların kim olduğu konusunda teyit beklediklerini de söyleyen Peskov, "Ancak şu an itibarıyla uçakta Aleksandrov Korosu'nun ve gazetecilerin olduğu biliniyor. Diğerleri için teyit bekliyoruz" dedi./Sputnik

BAKANLIK UÇAKTA BULUNANLARIN LİSTESİNİ AÇIKLADI

Bakanlık uçakta, Suriye'nin Lazkiye şehrinde bulunan Hmeymim Üssü'nde konser vermeye giden Kızıl Ordu korosu Alexandrov Ensemble'ın bulunduğunu açıkladı.

Bakanlığın açıkladığı listeye göre uçakta 8 mürettebat, 8 askeri personel, 9 gazeteci, koronun 64 üyesi, iki sivil yetkili ve uluslararası insani yardım organizasyonu çalışanı bulunuyordu.

PUTİN'DEN TAZİYE MESAJI

Rusya Devlet Başkanı Putin, kazada hayatını kaybedenlerin aile ve yakınlarına başsağlığı diledi.

PUTİN’DEN MEDVEDEV’E KURULACAK KOMİSYONA BAŞKANLIK ETME TALİMATI

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Başbakan Dmitriy Medvedev'e uçak kazasının soruşturulmasına yönelik devlet komisyonu kurma ve komisyona başkanlık etme talimatı verdi.

BAKANLIKTAN DÜŞEN UÇAĞIN PİLOTUYLA İLGİLİ AÇIKLAMA

Rusya Savunma Bakanlığı, Tu-154 uçağının deneyimli ve birinci sınıf pilotlardan Roman Volkov tarafından kullanıldığını açıkladı. Bakanlık, Volkov'un 3 bin saatten fazla uçuş deneyimine sahip olduğunu duyurdu.

KURTARMA OPERASYONUNDAN İLK GÖRÜNTÜLER

‘KURTULAN KİMSE OLMADI’

Rusya Savunma Bakanlığı, Tu-154 uçağında kurtarılan kimsenin olmadığının gözlendiğini açıkladı. Bakanlık 4 kişinin cesedine ulaşıldığını, arama-kurtarma çalışmalarının 6 gemi ve 63 dalgıçla sürdürüldüğünü duyurdu.

"UÇAK NEDEN DÜŞTÜ"

Moskova'dan havalandıktan sonra Soçi'de yakıt ikmalinin ardından kısa süre sonra düşen Rus uçağının düşme sebebi araştırılıyor. Yaşanan olay sonrası 'Uçak neden düştü' sorusu gündeme geldi. Rus basını ve Moskova'da ilk değerlendirmeler teknik arıza yaşandığı yönünde. Pilotun deneyimli bir pilot olduğu bilgisi veriliyor. Uçağın neden düştüğü teknik inceleme ve soruşturma ile belli olacak.

Suriye'ye giderken düşen Rus uçağı Kızıl Ordu Korosu'nu taşıyordu! Dünya O isme şok sözler: Ülkenin güvenliğini sattı Dünya Tunus'ta uçak mühendisinin öldürülmesine tepkiler Dünya Filipinler'de bombalı saldırı Dünya