Gösteriler 10 kente yayıldı

Ukrayna'da Avrupa Birliği yanlısı eylemler ülkenin batısıda 10 ayrı kente yayıldı. Kiev'de göstericiler Adalet Bakanlığı Binası'na girdi. Adalet Bakanı Olena Lukaş binanın boşatılmaması durumunda olağanüstü hal ilan edilecileceği uyarısında bulundu.

Abone ol

Ukrayna'da AB yanlısı eylemler başkent Kiev dışına yayıldı. Ülkenin batısında 10 ayrı kentte belediye binaları eylemciler tarafından kuşatıldı. Kiev'de ise Ulusal Kongre Binası'nın ardıdan göstericiler bu kez de Adalet Bakanlığı Binası'na girdi. Adalet Bakanlığı protestocuları binadan ayrılmadıkları takdirde olağanüstü hal ilan edilceğini açıkladı.

Ukrayna Adalet Bakanı Olena Lukash Adalet Bakanlığı'nı istila eden ve bina etrafına barikat kuran protestocularla ilgili Ulusal Güvenlik ve Savunma Konseyi'nden önlem alınmasını isteyeceklerini belirtti. Bakan Lukash, binının boşaltılmaması durumunda Cumhurbaşkanı Viktor Yanukoviç'e muhalefetle yaptığı görüşmeleri durdurma önerisi götüreceğini de söyledi.

Protestocular Adalet Bakanlığı Binası'na yaptıkları saldırının öncesinde Ulusal Kongre Binası'nı kuşatmıştı.

Ukrayna'da sağlanılması istenen barış ortamı Katoliklerin ruhani liderin Papa Francis'in uçurduğu güvercinlerle sosyal medyanın da gündemine oturdu.

Papa'nın bulunduğu pencereden Ukrayna barışı için uçurulan iki adet beyaz güvercine bir karga bir de martı saldırdı. Bir süre martı ve karganın saldırılarıyla hırpalanan güvercinler gözden kayboldu.

ulusalkanal.com.tr

İsrail, Suriye'yi vurdu mu? Dünya Protestolar Almanya'ya da sıçradı Dünya Küba'ya yıllar sonra sürpriz ziyaret Dünya Dünya Kupası için evlerinden oluyorlar Dünya