Türkiye'yi kana bulayan bombacılar aynı karede

Suruç ve Ankara Tren Garı önünde toplam 137 kişinin öldüğü saldırıların birbirleriyle bağlantılı olduğunu ortaya koyan yeni belgelere ulaşıldı. Belgeler arasında saldırıların talimatını veren Halil İbrahim Durgun ile canlı bombaların IŞİD kamplarında çekilmiş fotoğrafları da yer alıyor.

Abone ol

Önce 34 kişinin öldüğü Suruç saldırısı, ardından tren garı önünde 103 kişinin öldüğü Ankara patlaması.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı IŞİD tarafından gerçekleştirilen toplam 137 kişinin hayatını kaybettiği saldırıların birbirleriyle bağlantılarını ortaya koyan yeni belgelere ulaşıldı.

O belgeler arasında iki saldırılarının talimatını veren Halil İbrahim Durgun ile aranan canlı bombaların IŞİD kampında çekilmiş fotoğrafları da yer alıyor.

Gar saldırısını düzenleyen canlı bombaları Ankara'ya götüren Halil İbrahim Durgun, Suruç bombacısı Abdurrahman Alagöz aynı fotoğraf karesinde görülüyor.

Fotoğraflarda Alagöz'ün tüm Türkiye'de aranan canlı bombalar Kasım Dere, Osman Kızılbent ve Mehmet Şükrü Yoldaş'la yemek yediği de görülüyor.

Bu önemli belge ve fotoğraflar, başına 4 milyon lira ödül konulan firari IŞİD yöneticisi Yunus Durmaz'ın bilgisayarından çıktı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı söz konusu belgeleri Suruç saldırısı soruşturmasını yürüten Şanlıurfa Başsavcılığı'na da gönderdi. Belgeler arasında Ankara saldırısının süphelisi Yakup Şahin'in ifadesi de bulunuyor.

Soruşturma dosyasında Suruç saldırganı Alagöz'ün, Ankara saldırısının kuryesi Halil İbrahim Durgun'un evinde bir gece kaldığı, saldırı günü Alagöz'ün Durgun tarafından motosikletle Suruç'a gönderildiği bilgisi de yer alıyor.

ulusalkanal.com.tr

Berrak Tüzünataç uyuşturucu tedavisi görecek Gündem MHP'den AKP'nin dokunulmazlık teklifine 'olumlu' yanıt Gündem Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'dan 3'üncü Ana Jet Üs Komutanlığında denetleme Gündem Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'dan 3'üncü Ana Jet Üs Komutanlığında denetleme Gündem