Kılıçdaroğlu'ndan Bahçeli'ye çağrı

Kemal Kılıçdaroğlu, HDP destekli CHP - MHP koalisyonunda Devlet Bahçeli'ye Başbakanlık önerisinde bulundu. CHP'nin bu önerisine yanıt MHP Grup Başkanvekili Yusuf Halaçoğlu'ndan geldi. Halaçoğlu "Kılıçdaroğlu'nun dediği şeyin olmayacağı açık" dedi. MHP'li Oktay Vural da, CHP'ye AKP ile görüşmeleri bitirin çağrısı yaptı

Abone ol

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, HDP'nin dışarıdan destekleyeceği CHP-MHP koalisyonu önerisi yaptı, "Bahçeli de gelsin başbakan olsun" dedi.

Kılıçdaroğlu, koalisyon çalışmalarıyla ilgili Sözcü Gazetesi'ne röportaj verdi.

Koalisyon için kapı arkası diplomasisinin devam ettiği söyleyen Kılıçdaroğlu, MHP ile AKP arasındaki görüşmelerin ileri noktaya geldiğini ifade etti. "Bizim gönlümüzde yatan erken seçim değil, sağlıklı bir koalisyon" ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu, HDP'nin dışarıdan destekleyeceği CHP-MHP koalisyonu için de Bahçeli'ye seslendi, "İsterlerse dönüşümlü Başbakanlık bile yapabiliriz. Gelsin bu koalisyonda Başbakan olsun." çağrısı yaptı.

Kılıçdaroğlu'nun 'Bahçeli Başbakan Olsun' önerisine yanıt MHP Grup Başkanvekili Yusuf Halaçoğlu'ndan geldi.

CHP ile MHP'nin milletvekili sayısının yeterli olmadığını hatırlatan Halaçoğlu, "HDP'nin desteğiyle oluşacak bir koalisyonda yer almayacaklarını" yineledi. Halaçoğlu, "Kılıçdaroğlu'nun dediği şeyin olmayacağı açık. Devlet Bahçeli, sırf Başbakan olmak için ilkelerinden vazgeçmez" dedi.

Bu konuda, MHP'den bir açıklama da Oktay Vural'dan geldi.

"Bir terör örgütünün uzantısı mahiyetinde bir parti ile hiçbir şekilde açık ve net bir şekilde ifade ettik. Bu konuda ilkemizi, tutumumuzu net bir şekilde ifade ettik. HDP ile ilişkili, içerden, dışardan oluşuma izin vermeyeceğimizi belirttik."

Vural, CHP'ye "AKP ile görüşmeleri sonlandırın" çağrısı yaptı.

ulusalkanal.com.tr

TSK'dan Emniyet'e kritik uyarı! Gündem Erdoğan ve Gül'den sürpriz! Gündem Süleyman Demirel'e veda günü Gündem Ahmet Necdet Sezer hastanede Gündem