Kemal Kılıçdaroğlu: Demirtaş'ın tutukluluğu hukuksuz

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Amerika'nın Sesi kanalına verdiği demeçte "doğru ittifaklarla iktidar olacaklarını" söyledi. İyi Parti ve Saadet Partisi dışında DEVA ve Gelecek Partilerini de yine kapıyı kapatmadı. Yerel seçimlerde ise HDP'nin desteğini aldıklarını söyledi. HDP eş Başkanı Selahattin Demirtaş'ın tutukluluğunun da hukuksuz olduğunu savundu.

Abone ol

Erken seçim iddiaları, yeni ittifaklar ve gündeme dair tüm başlıklara ilişkin konuştu CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu. Amerika'nın Sesi adlı kanala röportaj verdi.

Kılıçdaroğlu, Türkiye'de demokrasinin olmadığı görüşünü pekiştirmek için de eski HDP eş başkanı Selahattin Demirtaş'ın tutukluluğunu örnek gösterdi: "Siz düşüncelerini söyledi diye bir kişiyi yakalayıp haksız, hukuksuz şekilde mahkemelerce tahliye kararı vermesine karşın, bir başka dava uydurup onu içerde tutuyorsanız, bu Türkiye'de demokrasinin olmadığını, adaletin olmadığını, yargının vesayet altında ve baskı altında olduğunu gösteriyor. Gerçek bu..."

Ay sonunda "İktidar Kurultayı" yapacakalarını açıklayan CHP'nin Lideri, Millet İttifakı'na yeni partilerin katılabileciğini söyledi: "Millet ittifakı da aslında güçlü bir ittifak. Bu çerçevede büyük olasılıkla yeniden seçimlere gidilecek. Artı yeni siyasi partiler de kuruluyor. O da bir başka gerçeğimiz, Gelecek Parti'nin, Deva Partisi’nin kurulması. Önümüzdeki süreç içinde nasıl bir tablo çıkar doğrusunu isterseniz hep beraber göreceğiz."

Kılıçdaroğlu yeni ittifak stratejileri ile iktidar olamak için çalışcaklarını söyledi. Gelecek Partisi ve DEVA partilerine yeşil ışık yakıldığı için yapılan eleştirilere de yanıt verdi: "Şu gerçeği unutmamak gerekiyor: Geçmişe ilişkin eleştirileri, eğer gelecek açısından size sağlıklı bir tabloda yapabiliyorsanız ve geçmişte olanları bir kan davasına dönüştürmüyorsanız geleceği iyi inşa edebilirsiniz. Ben sayın Babacan’ın da sayın Davutoğlu'nun da ülkeye iyi hizmetler yaptığını biliyorum, görüyorum."

Türkiye’den Sırbistan’a tıbbi yardım Gündem Bataklık Operasyonu: 34 kişi tutuklandı Gündem Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar Malta'da Gündem Doğu Perinçek’in Başbağlar Şehitlerimiz için mesajı Gündem