Ve Yunanistan Maliye Bakanı açıkladı

Yunanistan, IMF'ye bugün yapması gereken 1,6 milyar Euro'luk ödemeyi yapmayacağını açıkladı. Bu arada Avrupa'dan bir son dakika teklifi geldi.

Abone ol

Kreditörlerin ağır şartları nedeniyle pazar günü referanduma gitme kararı alan Yunanistan, IMF'ye olan borcunu ödemeyeceğini açıkladı.

Yunanistan'ın açıklaması Avrupa Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker'in son dakika önerisinin ardından geldi.

Yunan medyasına göre Juncker; Yunanistan’ın programının bir ay daha uzatılarak müzakerelerin devam etmesi karşılığında, Atina yönetiminden pazar günü yapılacak referandumda halka evet oyu kullanma çağrısı yapmasını istedi.

Acilen Avro Bölgesi Ülkeleri toplantısı talebinde bulunması da istenilen öneride, Yunan hükümetinin emekli maaşları gibi bazı isteklerinin de yer aldığı belirtildi. Teklif Atina tarafından reddedildi.

Bu gelişmeden kısa bir süre sonra da Yunanistan Maliye Bakanı Yanis Varoufakis, IMF’ye yapılması gereken 1,6 milyar Euroluk ödemenin yapılmayacağını açıkladı.

Yunan bankalarını likidite sağlayan Avrupa Merkez Bankası da, 5 Temmuz'da düzenlenecek referandumun neticesi açıklanıncaya kadar Yunan bankalarında bulunan mevdutların kendi teminatı altında olduğunu duyuracak. Referandumdan “hayır” çıkarsa bu teminat ve likidite desteğine son verilecek.

IMF 6 Temmuz sabahı, Yunanistan'ın temerrüte düştüğünü açıklayacak. Bu açıklama sonrası kredi derecelendirme kuruluşları da Yunanistan'ın kredi notunu sert şekilde düşürecek. “Evet” oyu çıkması halindeyse, Avrupa Birliği ve IMF, Çipras hükümetinin davranışına göre bir yol belirleyecek. Yunan halkı referandumda kreditörlerin ağır şartlarına "evet" derse Çipras istifa edecek.

ulusalkanal.com.tr

Düşen uçaktan çok kötü haber! Dünya Çipras'tan istifa sinyali: Evet çıkarsa istifa ederim Dünya Çin yalanlarının perde arkası Dünya ABD'den Türkiye açıklaması Dünya