Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hua Çunying: ''ABD vatandaşlarının en kısa sürede barış, istikrar ve güvenliğe kavuşmasını umuyoruz.''

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hua Çunying, ABD Kongresinin Başkan Donald Trump'ın destekçileri tarafından basılmasının ardından yaşanan olaylara ilişkin taraflara sükunet çağrısında bulundu.

Abone ol

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hua Çunying düzenlediği basın toplantısında, ''Çin, ABD vatandaşlarının en kısa sürede barış, istikrar ve güvenliğe kavuşmasını umuyor.'' ifadelerini kullandı.

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, 2019'da Hong Kong'da düzenlenen hükümet protestolarına atıfta bulunarak, bu noktada ABD'lileri ''ülkede bazı medya kuruluşlarının ve kişilerin, Hong Kong'da yaşanan toplumsal karışıklığı neden farklı biçimde yansıttığını düşünmeye'' çağırdı.

Chinese Daily Global Times da yer alan habere göre de Hua Amerikan basınını ''Hong Kong'daki gösteriler için hangi kelimeler kullanıldı, şimdi ABD'deki olaylar için ne diyorlar?'' şeklinde eleştirdi.

Hua, Amerikan medyasında Kongrede yaşananların ''şiddet, haydutluk, rezalet'' şeklinde tanımlandığını, öte yandan Hong Kong protestoları için ''güzel manzara, demokrasi savaşçıları'' yorumlarının yapıldığını hatırlattı.

Venezuela Dışişleri Bakanı Jorge Arreaza: ''ABD diğer ülkelerde sebep olduklarının aynısını yaşıyor'' Dünya Rusya'dan ABD açıklaması: Renkli devrimler bumerangı ABD'ye dönüyor Dünya Çin 28 milyon dolarlık borcu sildi: Üstüne para verdi Dünya Trump hakkında yakalama kararı çıkarıldı Dünya