İnterpol bu Türk kızını arıyor

Avusturya'da terör örgütü İŞID'e katılmak istedikleri ileri sürülen 15 ve 16 yaşlarındaki iki kız öğrenci gözaltına alındı. Öğrenciler 21 Eylül'de Graz şehrinde mahkemeye çıkartılacak. Şüpheliler terör örgütüne üye olmaktan 10 yıla kadar hapis istemiyle yargılanacaklar.

Abone ol

Terör örgütüne katılmak isteyen diğer 3 kız öğrenciden ise haber yok. Kaybolan bu 3 öğrencinin Türkiye üzerinden Suriye'ye geçerek terör örgütü IŞİD'e katıldığı tahmin ediliyor. Şüphelilerden 21 yaşındaki Rus vatandaşı İndira Tambieva ve 20 yaşındaki Türk kızı Nuriye Yaman için Interpol tarafından kırmızı bülten çıkartıldı ve aramalar devam ediyor.

Kızların internet üzerinden tanıştıkları 19 yaşındaki çeçen kökenli bir erkek ile evlenmek istedikleri ve birlikte Suriye'ye gitmeyi planladıkları ileri sürüldü. (DHA)

Akın İpek hakkında gözaltı kararı iddiası Gündem "Asker savaşmak istemiyor" iddiaları gündeme getirildi! İşte görev başındaki komutanların yanıtları Gündem Özellikle televizyoncular Doğan Hızlan'a kulak vermeli: Akbal'ın haber değeri yok mu? Gündem Erdoğan'dan açıklama Gündem